Wednesday, September 22, 2021
Home CRNA GORA Protojerej Šćepanović: Na Leposavića će biti ponosni i sveti Nemanjići i sveti...

Protojerej Šćepanović: Na Leposavića će biti ponosni i sveti Nemanjići i sveti Petrovići!

- Advertisement -

U sklopu manifestacije “Dani Miholjskog zbora” u Kripti Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici održana je promocija knjige ,,Od sumraka do vaskrsenja Lovćena” i “Crvena Gora” na kojoj su se Jovan Merdović i Milena Jakšić ispred organizatora uručili zahvalnice svojim brojnim dobrotvorima, a posebna Zahvalnica uručena je dr Vladimiru Leposaviću zbog toga što je “u teškim vremenima stao uz našu Crkvu i vjerni narod i u rekordnom roku pripremio Zakon kojim je zaštitio našu Crkvu”.

Zahvalnost dr Vladimiru Leposaviću istakli su i učesnici tribine među kojima je bio protojerej mr Predrag Šćepanović, paroh podgorički koji je poručio da će na Lepoavića biti ponosni svi Sveti Nemanjići, Sveti Sava, Sveti Simeon, preko Svetih Petrovića.

Samo nekoliko dana prije nego što je dr Vladimiru Leposavića skinuta politička glava, a zauvijek uzdignuto ljudsko i srpsko čelo, on je uveo u evidenciju Mitropoliju Zetsku, a danas Crnogorsko-primorsku i eparhije naše Crkvu kao postojeće od 1219/1220. godine.
Na taj njegov ukaz će biti ponosni svi sveti Nemanjići i sveti Petrovići, a dr Vladimiru Leposaviću je očigledno bilo važna poruka svetog Vladike Nikolaja da je važnije biti čovjek nego ministar.”

Prof. Željko Čurović, predsednik Udruženja Srba iz Crne Gore u Srbiji

Niti kraćeg mandata, niti većeg rezultata. Ponosni smo na sve što je Vladimir Lepodavić uradio u Vladi, ali i u Skupštini Crne Gore. Vi ste dokaz da se može biti ministar, a ostati covjek. Ne smijemo više dozvoliti da se naše pobjede pretvaraju u poraze. Posle sledećih pobjeda, moramo imati više Leposavića“, rekao je Čurović.

Jovan Merdović, predsjednik podgoričkog odbora Miholjskog zbora imao je takođe upečatljivu poruku:

Srećni smo što još uvijek ima hrabrih ljudi moji ne kalukišu svojom vjerom i nacionalnih identitetom. Jednom rečenicom ste pokazali svijetu da srpske žrtve nemaju cijenu i da nijedna funkcija ne može biti važnija od našeg stradalnog naroda.

Svečanosti u Hramu prisustvovao je i smijenjeni ministar Leposavić.

Izvor: Večernje novosti 

Snimak govora pogledajte OVDJE

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -