Wednesday, September 22, 2021
Home CRNA GORA DOTAKAO JE DNO: Krivokapić uporedio Leposavićevu izjavu o Srebrenici sa Veljovićevim pozivom...

DOTAKAO JE DNO: Krivokapić uporedio Leposavićevu izjavu o Srebrenici sa Veljovićevim pozivom na rušenje države!

- Advertisement -

Premijer Zdravko Krivokapić uporedio je poziv na otpor i rušenje ustavnog poretka savjetnika predsjednika Crne Gore Veselina Veljovića sa izjavom bivšeg ministra pravde Vladimira Leposavića o Srebrenici!

On je saopštio da između Veljovićevog autorskog teksta u Pobjedi i Leposavićevog odgovora na poslaničko pitanje u Skupštini nema nikakve razlike.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je “sveta dužnost i obaveza” svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju, nakon čega je saslušan u Višem državnom tužilaštvu.

– Takvi nastupi su u prethodnom vremenskom periodu završavali vrlo drastičnim elementima i brzim reakcijama tužilaštva. On je iskazao nešto što u svakom slučaju ne bi trebalo da radi neko ko je javni funkconer, a on jeste javni funkcioner. To bi po analogiji značilo da ja nisam trebalo da krenem u proces razrješenja ministra Leposavića. Nema nikakve razlike. Ovo je pozivanje na otpor i znate kako je to zakonom definisano. Samo očekujem da će tužilaštvo da radi svoj posao, kao što ga je radilo u prethodnom vremenskom periodu protiv neistomišljenika-kazao je danas Krivokapić tokom radne posjete Nikšiću.

Krivokapić je saopštio je danas da će kao građanin podnijeti krivičnu prijavu protiv savjetnika crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Zbog toga je saslušan u Višem državnom tužilaštvu, a nakon ocjena iz vrha vlasti da aktuelni savjetnik predsjednika države Mila Đukanovića poziva na pobunu bezbjednosnih snaga i priziva nemire…

– Upravo zbog toga što niko nije podnio krivičnu prijavu, odlučio sam da to uradim kao građanin. Mislim da je to građanska obaveza svih nas. Ako imate problem sa premijerom da je nešto ogriješio sa zakonom, krivična prijava. Zašto ne? To je mjera koja mora da iskaže našu brigu i zainteresovanost da svi želimo pravdu. I zato Crna Gora vapi za promjenom u pravosuđu jer je to ostala jedina zarobljena institucija, bez obzira kako doživljamo druge- poručio je predsjednik Vlade.

Tužilaštvo je, prema njegovim riječima, tačka odakle sve kreće i zbog toga treba da se desi promjena formiranjem Tužilačkog savjeta i izborom “kompetentnog, uglednog i dokazanog čovjeka koji može da to iznese”, a ne politički podobnog.

– Ako nam se to ne desi brojne krivične prijave protiv ovog istog gospodina (Veljovića, prim.aut.) nijesu nikada aktivirane. Morao sam da kao građanin dajem izjavu zbog izjave koju sam dao, a to ne važi za druge. Ako to važi za mene, mora da važi za sve. Zašto sada tužilaštvo ne radi na isti način. Svi moramo da radimo svoj posao odgovorno, profesionalno i u korist zakona, a za naše građane – poručio je Krivokapić.

O kakvom se činu Krivokapića radi možda najbolje ilustruje infromacija koju su prenijeli  pojedini mediji, da je Krivokapić prvo čestitao Leposaviću na govoru.

Leposavić je, podsjetimo, poručio da nema pravo da ne priznaje u Hagu presuđeni zločin genocida, ali i da je Haški tribunal za bivšu Jugoslaviju, “osim to je osnovan rezolucijom, umjesto međunarodnim ugovorom, gotovo je u potpunosti izgubio legitimitet kad je uvrđeno da su dokazi izvjestioca Savjeta Evrope o vađenju i trgovini organima civilnih srpskih žrtava na Kosovu uništeni u tom sudu”.

Leposavić je smijenjen sa funkcije ministra pravde glasovima poslanika partije i koalicije Veljovićevog šefa Mila Đukanovića i četiri predstavnika GP URA koji vode u novoj Vladi istu politiku koju su i njihovi prethodnici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -