Wednesday, September 22, 2021
Home KOLUMNE Plavšić: VIše je za Srbe i srpstvo Leposavić učinio jednim potezom pera...

Plavšić: VIše je za Srbe i srpstvo Leposavić učinio jednim potezom pera nego Krivokapić za vrijeme svoje vladavine

- Advertisement -

Piše: Janko Plavšić, Pogled.me

Od pobjede 30. avgusta ne osta ništa. Čak ni riječ a kamo li djelo. Svako obećanje koje je dato, svako je i pogaženo. A toliko smo vjerovali Zdravku Кrivokapiću.

Juče je premijer Zdravko Кrivokapić saopštio da neće biti popisa ove godine, danas je i potpredsjednik vlade Dritan Abazović isto to potvrdio. Asimilacija i nacionalni inženjering koji je pokrenut pod vladavinom DPS-a, a usmjeren je protiv Srba, je dobio dvije nove perjanice. Cilj je samo jedan da se Srbi u Crnoj Gori pretvore u ono što nisu. Da nas asimiluju i da postanemo svi građanisti ili ti Crnogorci, jer živimo eto u Crnoj Gori. Cilj je da Crna Gora nije zemlja i nas Srba, jer mi Srbi to i ne treba da budemo. I nećemo mi zaboraviti ko smo i šta, ali generacije koje dolaze će sve više gubiti povezanost sa srpskim nacionalnim identitetom, dok i zvanično Njagoš ne postane 200 posto Crnogorac, isto koliko je i današnji premijer.

Strah je sve one koji se toliko bore protiv Srba u Crnoj Gori da na popisu ne bude 40 i više posto nacionalnih Srba. Jer tad niko ne bi mogao da od Srbije i Srba pravi neprijatelja. Sjećamo se svi kakvih je pritisaka bilo prošlog popisa, da bi se smanjio broj Srba. Svjesni da je danas nemoguće izvršiti pritisak na građane, posebno ne na ponosne Srbe, pa nove perjanice antisrpskog djelovanja ukidaju civilizacijsku tekovinu POPIS.

I sve bih to nekako razumio, da nije došlo od strane onoga koji je pod maskom vjernika i ogrnut srpskom trobojkom uvjeravao građane da ga podrže. Boli ta nepravda jer smo mislili da nas vodi jedan od nas, a ono samo još jedna marioneta zapada i pro-crnogorskih fašista. I dok je prije neki dan nosio majicu sa Srbinom, ocem Momom, danas je Srbima opet zario nož u leđa. I još i dalje traži da mu vjerujemo.

A onda danas još veći udar, Vlada Crne Gore i Zdravko Кrivokapić su Patrijarhu Srpskom Porfiriju, poslali na usaglašenost ugovor koji je u potpunosti izmijenjen, i u njega unesen veliki broj izmjena, toliko da se sam Patrijarh nije o njemu mogao izjasniti. Pa sve, kao i do sada, liči na to da taj ugovor neće biti ni potpisan. No vrijeme će pokazati da li sam bio u pravu.

Danas iz ove pozicije možemo vidjeti da je jednim potezom pera, za Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu, više uradio bivši ministar pravde Vladimir Leposavić, nego Zdravko Кrivokapić za vrijeme svoje vladavine. Vladimir Leposavić je u verifikovao da SPC u Crnoj Gori postoji od 1220. godine, što je činjenica, na kojoj je insistirao i sam Mitropolit Amfilohije. Pa se nameće pitanje, da nije zbog toga i smijenjen?

Djelovanje vlade i Zdravka Кrivokapića je antisrpsko i ova i ovakva vlada treba da padne. A on neka pravi stranku i nek mu je sa srećom put, Darka Pajovića i DPS-a.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -