Wednesday, September 22, 2021
Home KOLUMNE "Vladu nastalu tajnim dilovima tajkuna i zagovornika odvajanja MCP od SPC treba...

“Vladu nastalu tajnim dilovima tajkuna i zagovornika odvajanja MCP od SPC treba rušiti!”

- Advertisement -

Piše: Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene

Povezivanje ove Vlade sa najcrnjim svjetkim finansijskim spekulantima, globalnom dubokom državom, imaće užasne posledice po javne finansije i srandard građana.

Vlada nastala tajnim dilovima tajkuna, trećerazrednih seoskih špijuna, zagovornika odvajanja MCP od SPC od početka je velika opasnost po demokratiju, ustavni poredak, ljudska prava i slobode, ali najviŠe za ekonomsku stabilnost, imovinu drŽave i javne finansije.
UvoĐenje principa tajnosti i organizovanog kriminalnig djelovanja u poslove drŽave i odluke u zaduŽivanju, troŠenju novca poreskih obveznika i upravljanja i raspolaganja drŽavnom imovinom i resursima sa sobom, neminovno donosi veliku korupciju, Štetne ugovore, odluke motivisane ličnim profitima i pogrešnom alokacijom resursa.
Tajno zaduživanje, tajno angažovanje investicionih banaka, tajno angažovanje sumnjivih savjetnika iz Srbije, angažovanje visokopozicioniranih agenata Trilaterale i globalne duboke države na mjestima savjetnika Premijera, tajne kupovine dolarskih fjučersa, tajno kupovanje aviona, tajni šverc cigareta, tajni sastanci u Porto Montenegru sa Sorošonm mlađim, dokazi su dominacije tajne agende koja vlada državom.
Ko upravlja državom?
Zasto Vlada krupne odluke o alokaciji drzavnih resursa donosi na telefonskim suednicama , gdje Ministri odlucuju vajber porukama , bez uvida u dokumentaciju.
Zasto Vlada ulazi u poslove sa kriptovalutama, koje postaju sve značajnije sredstvo placanja narkokartela i terorista?
Zasto Vlada osniva novu firmu za upravljanje preduzecima u drzavnom vlasništvu, bez zakonskog osnova i suprotno važećim zakonima?
Zasto umjesto legitimno izabranih predstavnika naroda na izborina, odluke o alokaciji nacionalnih resursa donose neki honorarni savjetnici (žuti termiti) , poznanici i drugovi ministara Mickeja i Janka?

Zasto nacionalnom kompanijom koja srlja u gubitke i dugove , upravlja čovjek koji je radio u agenciji za prodaju karata?

Zasto Ministri Mickej i Janko postavljaju izvjesnog Tripkovića koji je bio direktor predstavnista i magacina Coca Cile za Crnu Goru za generalnog direktira svih državnih preduzeća, kad čovjek nema nikakvog iskustva u energetici, pomorskom saobraćaju, građevinarstvu, aerodromima?
Da li je prvi zadatak “Montegroworksa D.O.O da se privatizuju Plantaže, za čiju pljačku nije odgovarao Veselin Vukotić, višedecenijski Predsjendnik Borda direktora ni Vesna Maraš koja je vodila firmu?
Da li ce “Montenegro D.OO” narediti upravi EPCG da depozite drže u Lovćen banci , koja je u vlansistvu Druge familije?
Zasto Vlada nije krenula u revizije Ugovora o auto-putu, stečaja KAP, korišcenja koncesija za eksloataciju boksita, koriscenja koncesija za šume itd itd.
Zasto sve pozicije na kojima se donose odluke o drzavnim parama i resursima pokrivaju ljudi koji su povezani sa jedini. Tajkunom i tzv “Trebinjskom grupom”.
Za koga radi i kome podnosi racune švercovani šef ANB, koji nema pozitivno mišljenje Skupštine?
Zasto je Vlada dozvolila da se za prvih 6 mjeseci na ulicama proda oko 350 tona cigareta i da budzet izgubi 35 mil eura? Ko u Vladi štiti švercere i koliko naplaćuje od njih tu zaštitu! To je iznos jedne rate kredita za auto put.
Vlada je izbušena agentima globalne duboke države, predatorima koji imaju samo iedan cilj – opljačkati i uništiti zemlju.
Vladu kontroliše nekoliko pojedinaca predatora koji su zainteresovani za zloupotrebu vlasti radi sticanja ličnog profita. Ekonomiju i javne finanisje nam vode predatavnici globalne duboke države koji imaju zadatak da se država uvede u dužnicko ropstvo i bankrot.
Parlament gubi svoju ustavnu poziciju , a građani bilo kakav uticaj na donošenje najvažnijih odluka.
Duboka država kontroliše najbučnije NVO i medije koji podržavaju korporatizaciju države i vladavinu duboke države. Nema kritika za netrasnparentnist i korupciju, jer privatne fondacije koji su donatori NVO podrzavaju Vladu koju drze pod kontrolom.
Kao i sve “ubice ekonomija” ovi agenti globalne duboke države ili bankarskih fašista imaju isti zadatak – uvedi zemlju u dužnicko ropstvo, privatizuj sve državne strateške kompanije, preuzmi kontrolu nad energijom, šumama, vodom, gasom, naftom. Kad izvuku kompletno bigastvo iz zemije, povlače se i ostavljaju razorenu i opustošenu zemlju. To se zove koncept “SPRŽENE ZEMLJE”
Uostalom, ovu Vladu globalne duboke države treba rušiti
- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -