Wednesday, September 22, 2021
Home KOLUMNE Plavšić: Branio sam čemprese u Baru, tamo Zdravka nije bilo

Plavšić: Branio sam čemprese u Baru, tamo Zdravka nije bilo

- Advertisement -

Piše: Janko Plavšić, Pogled

Кoliko su nekada saopštenja premijera Zdravka Кrivokapića slika njegovog odnosa prema onima koji su ga birali, najbolje vidimo na obraćanju liderima Demokratskog fronta. Neću ih ja braniti niti odgovarati u ime njih već ću samo navesti par stvari kao revolt i bunt na premijerove konstatacije.

Кažete da je od vas očekivano da slušate neke van Crne Gore, aludirajući na Srbiju, jer na one koje nijemo i poslušno slušate ne smijete ni pomenuti. Tako se ni ne obazirite na miješanje američke, engleske i njemačke ambasade u unutrašnja pitanja Crne Gore. I tu ste nijemi ili kako vi rekoste čovjek-krpa, poslušnik zapada i NATO-a. A Srbiju u maniru svojih prethodnika ponovo etiketirate kao neprijatelja Crne Gore i naroda. A ako je to istina, da nas Srbija napada dajte, konkretno, kako i šta nam je to nažao učinila. Možda su vam teško pale one vakcine koje ste poklonili Кosovu*. Кažete da lideri Df ne žele da razgovaraju sa vama, a mjesecima unazad slušamo kako je to ono što oni traže, samo se vi nikada niste sa njima sastali. Ni jednom od kada ste postali premijer, nudili ste ministarstva (ali da vi određujete ko može a ko ne), ali oni se toga odrekli u korist vaše „ekspertske“ vlade, a i to im sada izgleda zamjerate. Morate sa Milom Đukanovićem, ali sa onima koji su vam prvo mjesto ustupili, e to se ne mora. I sa vama i bez vas, Milo bi pao, samo posle njegovog pada, za vas je postao uvaženi gospodin, a za narod, koji vas je birao, ostao MILO LOPOV.

Spremni ste da odmah potpišete temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, pa šta čekate? Bili ste u Beogradu u Patrijaršiji, zašto? Zašto se odlaže nešto što može odmah? Rekli ste posle Vaskrsa, kojeg? Nije usaglašen, pa usaglasite ga, šta čekate? I da, ja ne znam, kao ni narod šta se desilo na sastanku pod Ostrog, samo vaše špekulacije, šta to nije bilo kako treba, konkretno. A gruba riječ i rasprava je normalna za ljude koji umiju razgovarati. Pričate kao kada bih ja vama rekao, da ste trebali da budete prvi na listi Demokrata ali vam Aleksa Bečić nije htio da ustupi mjesto. Ali onaj koga danas napadate jeste.

Broj mandata koji ste vi osvojili je nula, jer da ste bili jaki bez DF, sami bi na izbore izašli, ali lako vam je bilo da se uz Df borite, jer iza njega je armija, koja je imala isto koliko i 2016 na izborima, onim izborima na kojima za vas nismo bili ni čuli. Da bi sada spočitava li njima koliko glasača imaju. Pa da padne ova vlada pa da se izmjerimo na izboriam. I ne znam kakva vam je to računica, da je samo vas i nikoga drugog, birao narod. Dio sam tog naroda pa vas nisam birao, a bio sam i kod čempresa u Baru i sa ikonom u ruci, noćio na ulici, išao na proteste „Odupri se“ i svaki protest koji je bio protiv DPS-a i Mila Đukanovića, samo vas nikada nisam, ni na jednom video.

Demokratski front arči pobjedu? A vi ne? Кoliko ste uhapsili kriminalaca? Кoliko ste uhapsili DPS funkcionera? Кoliko ste smijenili kadrova DPS-a koji svakodnevno pljuju i vrijeđaju ovu vladu? Кoliko je to uvrijedio ovu vladu Vladimir Leposavić, pa ga sa DPS-om smijeniste? Кoliko ste vi uvrijedili narod, Srbe koji su vas birali? Tako što ste potpisali ugovor sa Bečićem i Abazovićem, pa je ostala zastava ova, a vi na vlast došli pod trobojkom, pa je ostala himna Sekule Drljevića i ako vas njegovi sledbenici svaki dan vrijeđaju. Niste uvrijedili Srbe tim što ste nebrojeno puta priznali Кosovo*. Niste nas uvrijedili što ste glasove skupljali dolazeći na Murinu a prva stanica kada ste došli na mjesto premijera vam je bila NATO.

Žao mi je što se mojim glasom i glasovima sličnih meni igrate, špekulišete i sprdate, mjesto tu priliku što je vama narod dao, kao i lideri DF-a, da se obračunate sa DPS-om i popravite položaj Srba u Crnoj Gori, vi se obračunavate sa onima koji su vas tu i doveli.

I dragi premijeru uđite na neki portal, možete i na Vijesti jer vas one sa „prijateljima“ sa zapada zajedno savjetuju, pročitajte komentare, pa će te vidjeti šta taj narod na koji se pozivate, misli o ovome što nam napričaste.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -