Wednesday, September 22, 2021
Home CRNA GORA Vučurović: Zbog podrške Katniću, Bečić zaslužuje da bude smijenjen!

Vučurović: Zbog podrške Katniću, Bečić zaslužuje da bude smijenjen!

- Advertisement -

PIŠE: Jovan Jole Vučurović

Vrlo je prosto – onaj koji se protivi izglasavanju novog Tužilačkog savjeta, taj podržava kriminal, Mila Đukanovića i Milivoja Кatnića. Ovdje mislim i na političke strukture i na pojedine ambasadore koji su se proteklih dana otvoreno miješali u unutrašnje stvari CG i bili glasni u odbrani korumpiranog tužilaštva.

Podsjetimo, aktuelno tužilaštvo je bilo prepoznato i od DF, i od Demokrata, i od Ure kao partijska institucija koja štiti režim Mila Đukanovića i njegove kriminalce i tajkune, tako da javnost treba da sudi o tome zašto se sprečavaju promjene nakon kojih bi tek mogli da pričamo o tome da smo na putu slobode i demokratije.

Godinama smo se borili da se u CG promijeni režim, i kada je došlo vrijeme njegove demontaže, pojave se političke strukture koje sprečavaju glavnu reformu- reformu u tužilaštvu, a kojima su puna usta bila priče o reformama.

Ne znamo koji su pravi motivi da Demokrate budu protiv svih koji žele da se izglasa novi Tužilački savjet, ali ponavljamo da tim činom spašavaju od smjene Milivoja Кatnića i sve one zbog kojih je tužilaštvo decenijama označeno kao partijska institucija koja je pod direktnom kontrolom Mila Đukanovića. Da li neko u rukovodstvu Demokrata ima strah od Кatnića i njegove fioke i da li je ucijenjen, manje je bitno u poređenju sa štetom koja je napravljena, jer građani sigurno nisu očekivali da skoro godinu dana nakon izbora na čelna mjesta u tužilaštvu i sudstvu imamo poznate sluge DPS. Uglavnom, razlozi koje Demokrate pominju kao motiv da ne glasaju su smiješni i samo su izgovor, jer Bečiću nije valjao Nikola Bulatović, jedan od najboljih advokata u CG, a valja mu jedan Milivoje Кatnić.

Naravno, DF će znati da odgovori na ovu klasičnu opstrukciju za koju najveću odgovornost snosi prvenstveno Aleksa Bečić. Zbog kršenja poslovnika i nezakazivanja sjednice skupštine, i pored potpisa 27 poslanika, kao i zbog toga što je sačuvao Milivoja Кatnića na vrhu tužilaštva, Aleksa Bečić je zaslužio da bude smijenjen.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -