Wednesday, September 22, 2021
Home PREPORUČENO Kasalica smijenjena jer je tražila na uvid sumnjivu dokumentaciju transakcija za autoput!

Kasalica smijenjena jer je tražila na uvid sumnjivu dokumentaciju transakcija za autoput!

- Advertisement -

Glavni razlog za smjenu državne sekretarke, sada već bivše, Mile Kasalice bio je taj zato što je od ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića zatražila na uvid dokumentaciju koja se tiče autoputa i otplate prve rate kineskoj Exim banci, prenio je portal Borba.

Kasalica je od ministra Spajića zatražila dokumenta za hedžing aranžman prilikom kojeg je Crna Gora uštedjela skoro 4 miliona evra po riječima Spajića.

Očigledno da u tom poslu nijesu čist posla i Kasalica je tražila kao državni sekretar uvid u te transakcije.

Naravno, ministar Spajić je odbio da to uradi što dodatno baca sumnju da čitav posao nije čist.

Umjesto da dokumentaciju da na uvid, ako nema ništa sporno, on je smijenio Kasalicu!

Podsjetimo ministar Spajić je ranije rekao da je Crna Gora uplatila prvu ratu kredita Exim banci i zahvaljujući hedžing aranžmanu uštedjela skoro 4 miliona evra.

“Crna Gora je kineskoj Exim banci otplatila prvu ratu kredita za prioritetnu dionicu auto-puta i, zahvaljujući nedavnom hedžing aranžmanu, ostvarila uštedu od skoro četiri miliona evra (3,91 milion evra)”, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

Ovakvo ponašanje ministra Spajića sada već otkriva karte i pokazuje da do neophodnih reformi nije došlo i da obećanja koja su data i prije izbora i posle izbora nisu ispunjena.

Javnost je imala priliku da sluša kako će nova Vlada da bude transparenta i otvorena za sve zainteresovane, međutim jučerašnja sjednica Vlade je pokazala totalno suprotan stav i smijenila Kasalicu zbog toga što je zatražila dokumenta koja bi trebala da su dostupna svima koji su zainteresovani, a ne samo državnim službenicima, piše Borba.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -