Wednesday, September 22, 2021
Home CRNA GORA Krivokapić ušao u "Milov mod": Za sve kriv Beograd a preko srpskih...

Krivokapić ušao u “Milov mod”: Za sve kriv Beograd a preko srpskih veza došao na vlast!

- Advertisement -

Premijeru Zdravku Krivokapiću kao i Milu Đukanoviću smeta Beograd i Srbija. Ista matrica dva aktera političke scene, čija kohabitacija je dovela da Krivokapić napusti politiku i principe za koje se zalagao u kampanji.

Naime, Krivokapić je u intervjuu za BBC ponovo optužio Demokratski front da je ekspozitura Beograda, ne nudeći dokaze, isto kao i Đukanović, ali mu ne smeta da njihovim glasovima bude premijer.

Umjesto da bude principijelan kad mu već smeta Beograd i DF i podnese ostavku Krivokapić žustro brani svoju premijersku fotelju sve više se priklanjajući politici DPS-a i stavovima Mila Đukanovića.

Krivokapić odnose sa Srbijom u tom intervjuu opisuje kao pokušaj vođenja “hladnog rata”.

Hladni rat suštinski ne postoji već je to odnos politike koji se preslikava na druge subjekte. Beograd izričito podržava Demokratski front i tako dokazuje da njima nisu bitni oni koji se zaista nalaze na vlasti nego oni koji su projektovani kao najbolji predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori”, navodi Krivokapić.

On u ovom intervju priznaje da DF nije u vlasti, iako su na izborima osvojili najveći broj mandata.

Krivokapić je u tom intervjuu kazao da su političari iz Crne Gore bliski Beogradu, aludirajući na DF, adrese koje prave razne scenarije i vode navodnu kampanju protiv njega.

Naravno, kad je imao podršku u kampanji srpskih medija to mu nije smetalo.

Adresa su političari iz Crne Gore koji su ekspozitura Srbije, a to rade određene strukture iz Srbije koje su sve isprojektovale. Ako je ta režija bila, zašto me neko nije s tim upoznao do kraja? Valjda jedan premijer treba da štiti i državu i crkvu, posebno ako su one odvojene, a to jeste tako u Crnoj Gori”, kazao je Krivokapić.

Očigledno premijer olako zaboravlja neke stvari jer mu nije smetalo da bude na čelu liste DF-a zahvaljujući kojem je tu gdje sada jeste.

Tu listu je podržao i Mitropolit Amfilohije i Crkva u vrijeme predizborne kampanje pred pobjedničke izbore 30. avgusta 2020.godine.

Ovim suludim izjavama ispada da se sad Krivokapić ograđuje i od Mitropolita koga pominje i koga se sjeti samo kad mu rejting pada. Ništa čudno od čovjeka koji je slagao Patrijarha Porfirija usred Patrijaršije.

Krivokapić iz dana u dan optužuje ljude koji su ga glasali za premijera da su nečija ekspozitura kršeći sve moralne kodekse.

Interesantno da u intervjuu nije iznio ni jednu negativnu konotaciju na račun DPS-a i Mila Đukanovića.

Takođe je neshvatljivo da on kao premijer ne izlazi iz stranih Ambasada od kojih prima instrukcije i za čije interese očigledno igra već sedam mjeseci.

Ako je već tako principijelan zašto ne podnese ostavku, nego se žustro bori da i dalje bude premijer zahvaljujući glasovima onih koje optužuje bez ijednog dokaza da rade za strane interese.

Interesantno u svemu ovome je da Krivokapić jedino kopira Đukanovića i da mu je ista retorika kao i Milu prema DF-u i Beogradu.

Sve ovo što vidimo u poslednje vrijeme navodi na to da su građani i Srpski glasači ponovo izigrani i da ćemo ubrzo da budemo svjedoci nove koalicije na čelu sa Krivokapićem i Đukanovićem.

Izvor: BORBA

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -