Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Vučurović: Tužilaštvo nastavlja da štiti kriminalnu hobotnicu Mila Đukanovića i ne reaguje...

Vučurović: Tužilaštvo nastavlja da štiti kriminalnu hobotnicu Mila Đukanovića i ne reaguje na navode Montgomerija

- Advertisement -

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović poručio je da Tužilaštvo i dalje ćuti na tvrdnje bivšeg američkom ambasadora Vilijama Montgomerija i nastavlja da štiti kriminalnu hobotnicu Mila Đukanovića.

“Prošlo je već nekoliko dana od intervuja Vilijama Montgonerija gdje je opisao kako se odvijao šverc cigara u Crnoj Gori, od koga je sve logistički podržano, evo kao što javnost mogla da se uvjeri, ne oglašava se niko iz Tužilaštva. Niko ne poziva Đukanovića na saslušanje, ni samog Montgomerija da se pokrene taj slučaj. Кoliko sam mogao da pronađem, Montgomeri je izjavio da kad se Đukanović odmakao od Miloševića da je bilo vrlo teško obezbijediti finansiranje za njegovu vladu, počeli su da dozvoljavaju krijumčarima cigareta da operišu iz Crne Gore. ‘Okrenuli smo glavu i odlučili smo da ne vidimo to krijumčarenje’, kaže bivši ambasador. Ovo je potvrda da smo bili u pravu kada smo decenijama pričali kako je finansirana vlast Mila Đukanovića”, naveo je Vučurović na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Vučurović je istakao i da je mnogo ljudi ubijeno i nestalo u ovim obračunima, među njima i ovi koji su pisali i govorili o ovim aferama i švercu duvana godinama.

“Ovo Tužilaštvo i dalje ćuti na ove pojave, i dalje štiteći šefa bivšeg režima, I onda se neko pita iz današnje opozicije, zašto su bitne promjene u Tužilačkom savjetu. Bez obračuna sa ovom kriminalnom hobotnicom nema slobode ni slobodne Crne Gore. Decenijama je ovo društvo opterećeno aferama vezanim za šverc duvana. Pravosudni organi ubuduće treba da se bave ovim, a bez ovoga nema ni slobodne Crne Gore, a i ne možemo ići dalje ni u drugim oblastima”, naglasio je on.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -