Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Risto Jovanović: Ne osjećam se krivim, shvatio sam ko mi je bio...

Risto Jovanović: Ne osjećam se krivim, shvatio sam ko mi je bio podrška u teškim trenucima!

- Advertisement -

Risto Jovanović iz Podgorice, koji je uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog “izazivanja razdora i netrpeljivosti”, pušten je danas iz pritvora nakon plaćanja kaucije, prenosi Tanjug.

– Ne osjećam se krivim. Pozdravljam sve ljudi koji su bili uz mene. U teškim trenucima sam shvatio ko mi je bio podrška – rekao je Jovanović nakon izlaska iz pritvora, prenose Novosti.

Sud je ranije danas Rista Jovanovića osudio na šest mjeseci zatvora.

Istovremeno, sud je objavio da može da prihvati zamjenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 eura i zabranu ulaska na Кosovo i Metohiju u narednih pet godina, što su odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili. U odluci je navedeno da je Jovanović imao “namjeru da izazove razdor i netrpeljivost” između etničkih zajednica tokom obiljžavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Demokratski front potvrdio je da će platiti kauciju u iznosu od 6.700 evra za oslobađanje Jovanovića.

Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obilježja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju. Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini.

Jednomjesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.

Izvor: Dan

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -