Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Dan nakon što je izviždan premijer, policija hapsi Berance zbog protesta povodom...

Dan nakon što je izviždan premijer, policija hapsi Berance zbog protesta povodom najavljene smjene Leposavića održanog 5. aprila!

- Advertisement -

Dan nakon što je premijer Zdravko Krivokapić dočekan zvižducima u ovom gradu, policija je privela šest osoba zbog učešća na protestima održanim 5. aprila povodom najavljenog zahtjeva za razrešenjem ministra pravde Vladimira Leposavića!

Riječ je o protestu održanom na istom onom mjestu na kojem su, upravo privedeni građani počeli proteste protiv DPS režima zbog usvajanja starog Zakona o slobodi vjeroispoivijesti koji je omogućavao otimanje hramova SPC od strane države!  Upravo je smijenjeni ministar Leposavić pripremio izmijenjeni Zakon o slobodi vjeroispovjesti kojim je spriječeno otimanje imovine SPC a nakon što je dvije godine kao član pravnog tima MCP i Eparhije budimljansko nikšićke vodio pravnu bitku protiv otimanja svetinja.

Ovaj čin policije, pod kontrolom Vlade kojom predsjedava Zdravko Krivokapić čiji je zamjenik Dritan Abazović i koju podržavaju Demokrate Alekse Bečića, svojevrsna je “zahvalnica” građanima Berana što su se hrabro i dostojanstveno borili za prvu demokratsku promjenu vlasti u istoriji Crne Gore. Dok su Beranci vodili bitku za odbranu svetinja, demonstrirali na ulicama i bili često žrtve pomahnitalog režima, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, njegov nadređeni Dritan Abazović, Zdravko Krivokapić i ostali iz manjinskog dijela parlamentarne većine koja je preuzela kompletnu vlast u Crnoj Gori, čekalii da vide kakav će biti epilog protesta.

Krivokapić je, podsjetimo, odbio da povuče zahtjev za smjenu Leposavića, a ministar je 16. juna smijenjen glasovima DPS-a i opozicije, uz pomoć nekoliko poslanika URA-e. Premijer nikada nije bio žrtva režima, što brine imajući u vidu da je evidentiran kao jedan od učesnika dočeka osuđenog teroriste i vođe Srpskog oslobodilačkog pokreta Nikole Kavaje početkom 2000-ih u Podgorici, a početkom 90-ih bio je kako navode pojedini političari i osnivač tada opozicionog nedjeljnika Monitor. Krivokapić je 2011. godine glasovima DPS-a i SDP-a izabran za člana Vladinog akredacionog tijela.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -