Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Krivokapić grčevito čuva DPS kadrove: Đuroviću još jedan mandat u ECAC-u!

Krivokapić grčevito čuva DPS kadrove: Đuroviću još jedan mandat u ECAC-u!

- Advertisement -

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo, Dragan Đurović na plenarnoj sjednici generalnih direktora civilnih vazduhoplovnih vlasti održanoj 12. jula 2021. godine, ponovo je izabran za člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo (ECAC), koju čine 44 države članice.

Umjesto da Vlada Crne Gore smijeni dugogodišnjeg viskopozicioniranog DPS-ovog funkcionera sa čela Agencije za vazduhoplovstvo i tako onemogući njegov izbor u ECAC-u, Agencija je u svom saopštenju navela da Đurovićev izbor predstavlja značajno priznanje za njega lično i za državu Crnu Goru.

To su saopštili iz Agencije za civilno vazduhoplovstvo, naglasivši da izbor Đurovića predstavlja priznanje za njegovu ličnu angažovanost i u Evropi veoma zapažene rezultate Agencije za civilno vazduhoplovstvo u razvoju sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja.

“Koordinacioni komitet ECAC-a sada čine direktori vazduhoplovnih vlasti: predsjednik Alessio Quaranta – Italija, potpredsjednici: Damien Cazé – Francuska, Johann Friedrich Colsman – Njemačka, Raúl Medina Caballero – Španija i članovi: Elisabeth Landrichter – Austrija, Dragan Đurović – Crna Gora, Piotr Samson – Poljska, Luis Miguel Ribeiro – Portugal, Gunnar Ljungberg – Švedska, Kemal Yüksek – Turska i Rannia Leontaridi – Velika Britanija”.

Izbor direktora Agencije predstavlja priznanje za njegovu ličnu angažovanost, i u Evropi veoma zapažene rezultate Agencije za civilno vazduhoplovstvo u razvoju sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja.

To je takođe i značajno priznanje za Crnu Goru, koja po prvi put u istoriji ima predstavnika u rukovodećim strukturama neke od evropskih vazduhoplovnih institucija- stoji u saopštenju Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Pored funkcije u Koordinacionom komitetu, Đurović je na predlog direktora ECAC-a Alessia Quarante, predložen za člana Osnivačkog odbora Organizacije za obuku Zajedničke vazduhoplovne vlasti (JAA TO). Nakon dobijene podrške svih kolega direktora, Đurović je 13. jula 2021. godine izabran i na ovu funkciju, u povezanom tijelu ECAC-a.

Podsjetimo, Dragan Đurović je bio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore i za vrijeme njegovog mandata je upravo ubijen glavni  odgovorni urednika Dana Duško Jovanović. Omogućavanje njegovog napredovanja u službi je još jedan šamar svima onima koji su se nadali da će sa novom vlašću doći i dugoočekivane promjene na svim nivoima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -