Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Medojević poručio Spajiću: Pažljivo vozi mercedes, to je od naših para!

Medojević poručio Spajiću: Pažljivo vozi mercedes, to je od naših para!

- Advertisement -

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević, nakon što je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić prijavio kupovinu najnovijeg mercedesa A klase, kazao je da je Spajić na ilegalan način obezbijedio kupovinu automobila, te mu poručio da pažljivo vozi, jer je vozilo platio kako kaže “novcem građana” Crne Gore.

Medojević pita, odakle Spajiću pare da kupi Mercedesov džip od 65.000 evra, te navodi nekoliko razloga zbog kojih ispoljava uvjerenost u svoje tvrdnje.

– Tajno ugovorio zaduženje države od 750 miliona evra i ugovorio kamate nepsorednom pogodbom, bez odluke Vlade, Skupštine. Angažovao City bank za aranžera emisije obveznica, pored dvije investione banke koje su aranžirale ranije emisije obveznica, bez tendera, neposrednom pogodbom, za višemilionsku nadoknadu, navodi Medojević.

Poručuje da je Spajić, neposrednom pogodbom kupio dva aviona Embrarer (bez motora) za 21 milion dolara.

Navodi da je u maju “dopustio šverc 94 kontejnera cigareta za koje su šverceri platili ljudima iz vrha vlasti 100 eura po paketu ili 9,4 mil. evra”.

– U julu je, bez odluke Parlamenta, tajno ugovorio nepoznatu finansijsku transakciju, nepoznatog iznosa, po nepoznatim uslovima, sa nepoznatim posrednicima, za hedžovanje valutnog rizika Ugovora o kreditu sa EXIM bankom. Nepoznato je koliko je novca poreskih obveznika Spajić stavio na ovaj hazarderski aranžman sa visokim rizikom, pojašnjava Medojević.

Кako je istakao, ovo su samo “najkrupnije protivzakonite transakcije koje je Spajić tajno, ali organizovano odradio sa našim parama”.

Dakle, džip je kupljen od naših para, pa će biti i vraćen državi kao dio zaplijenjene imovine stečene kriminalom od strane ove organizovane kriminalne grupe finansijskih špekulanata i mešetara. Pažljivo vozi taj džip Spajić, jer je to džip građana Crne Gore čije si pare pokrao, zaključuje Medojević.

Medojević je u jednom od poslednjih tvitova poručio Spajiću da pozdravi Kuštrova. Lider PzP-a nije pojasnio da li misli na Veljka Kuštrova koji je, kao i aktuelni ministar finansija, bivši radnik Dojče banke, a koji sa nekadašnjim košarkašem Bodirogom ima hotel u Trebinju.

Kuštrov je kako saznajemo vlasnik i direktor firme Fronter Advisory registrovane u Trebinju a koja se nalazi na listi najprofitabilnijih firmi bez radnika u BiH. Ova firma bavi se savjetovanjem koje se odnosi na poslovanje i ostalo upravljanje.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -