Sunday, August 1, 2021
Home KOLUMNE Milo ispod bratislavske bukve kudi Srbiju i hvali Zdravka i Aleksu: Rade...

Milo ispod bratislavske bukve kudi Srbiju i hvali Zdravka i Aleksu: Rade što bih i ja!

- Advertisement -

Piše: Ivan Milošević

Šta je ovaj Milo? Otac nacije, alfa i omega Crne Gore i Brda, nekrunisani kralj, doktor istorijskih i političkih nauka, doživotni predsjednik, začetnik nove crnogorske kleptodinastije ili neki drugi matrak? Opalio iz Bratislave i u sjenci drveta koje je posadio 1999. godine da širi svoju demagogiju i istoriju, političku matematiku i algebru! Veliki diktator iz hlada bratislavske bukve, duda, palme, šipka ili nekog drugog stabla, pohvalio Zdravka i Aleksu i priznao da je promijenio mišljenje o njima. Na početku je mislio da će biti drugačiji, da će raditi nešto što mu nije po volji (možda ga i strpati u zatvor), ali za pola odine priznao je Milo svoju grešku. Nijesu Zdravko i Aleksa tako loši, rade ono što bi i on radio i zbog toga iz Bratislave stižu lijepi glasi za našeg premijera i predsjednika parlamenta. „Dobri ste momci, krenuli ste i koračate mojim putem i ukoliko nastavite ima da vas primim u svoj kabinet da razvozite pice za DPS aktiviste, komite i ostale DPS borce na terenu“, parafraziram Mila.

Pa se onda čudimo što Srbi nešto ne mirišu Zdravka i Alaksu. Кako da ih mirišu, kada poprimaju mirise šefa DPS-a, kite se njegovim zaslugama, kunu mu se u strinu i strika, idu njegovim stopama i kopaju njegove rovove. A Milo sve to vidi i onako sa političkog crnogorskog balkona ni na zemlji ni na nebu dijeli medalje za zasluge Zdravku i Aleksi. Zdravko je dobio orden prvog reda za zasluge u zamajavanju crkve, dok na Aleksinim grudima sija zvezda prvog komunističkog stepena za zasluge u odbrani komunizma, Broza i društvene pokradene svojine!

Milo umislio da je kralj Nikola, crnogorski politički vagabund za sva vremena, neprolazni i vanvremeni guslar i tamburaš evroatlantskih i ostalih integracija, vjesnik novog doba, silaska vanzemaljaca na Durmitor i njihov neshvaćeni zastupnik u čardaku ni na nebu ni na zemlji. Sve Milo zna, čak zna i ono što niko ne zna i o čemu niko ne sanja, zna on da je narod htio NATO i priznanje Кosova i zato ih ništa o tome nije pitao. A i što da ih pita, kada on bolje zna šta narod misli, bolje od domaćice za šporetom zna gdje i koliko da stavi cimeta i limuna u čorbu koju kusamo već 30 godina i koju je on spravio, a izgleda da novi kuvari samo ubaciju nove mirođije u njegovu političku supu kroz koju se ispod prvog iskuvanog rezanca probija njegova vanserijska prevrtljivot, manipulacija i komunistička opjsednutost vlašću!

Pričao je Milo ispod bratislavske bukve sve i svašta, ko će sve to da čita? Uglavnom, on je Sunce, Zdravko i Aleksa su Neptun i Saturn i u njima ima života samo ukoliko ih Sunce pogleda. Zna Milo i šta je crkva i kako je i zbog čega izgubio izbore, gdje je  pogriješio i gdje je trebao da popusti, žali zbog toga, ali nije mu bitno, jer tu su Zdravko i Aleksa da propušteno poprave, da stave sve na pravo mjesto, kako bi on nastavio da vlada. I nije važno da li je on dobio i izgubio izbore, važno je da veliki diktator vlada Crnom Gorom i ovako i onako. Njamu nijesu ni potrebni izbori, on je vječan i ovjenčan vječnom slavom, nedodirljiv i nesvarljiv i neshvatljiv. Mi ostali, poput Zdravka i Alekse, samo treba da slijedimo njegov put i vangalaktičke vizije!

Milo, brate, kralju i gospodaru, ne seri!

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -