Sunday, August 1, 2021
Home KOLUMNE Krivokapić nije uspio da obmane Patrijarha, Leposavić smijenjen jer nije htio da...

Krivokapić nije uspio da obmane Patrijarha, Leposavić smijenjen jer nije htio da vara SPC!

- Advertisement -

piše: Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV PRVA i osnivač BORBE

Premijer Zdravko Krivokapić, sada je gotovo izvjesno, neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i na taj način će biti stavljena tačka na izigravanje narodne volje od 30. avgusta prošle godine.

Tačnije, Krivokapić ne smije da potpiše onu verziju Temeljnog ugovora koji je usaglašen sa SPC. Zato je krenuo u spinovanje javnosti i poslao je svoju verziju Temeljnog ugovora koja degradira SPC i koja Crkvi nije prihvatljiva. Krivokapić tako želi da kupi vrijeme i da preko svojih medija optuži SPC, odnosno Beograd, da neće da potpiše Temeljni ugovor. A ustvari riječ je o lažnom Temeljnom ugovoru.

Istina  je drugačija, Krivokapić ne smije, neće ili ne želi da potpiše Temeljni ugovor koji je usaglašen sa SPC nego nudi neku svoju verziju u čijem pisanju Crkva nije učestvovala, pa tako želi da SPC uvali kukavičije jaje i podmetne Patrijaršiji nešto što je za Crkvu neprihvatljivo. Da nema skrivenih namjera, a ima ih, mogao je svoju verziju Temeljnog ugovora da javno objelodani, da je ne krije od javnosti.

Potpisivanjem Temeljnog ugovora sa SPC koji je usaglašen, a od kojeg Krivokapić mjesecima bježi, garantovao bi se status Srpske pravoslavne crkve, koji imaju druge vjerske zajednice, smanjile bi se međuvjerske tenzije. I ono što je za srpski narod najvažnije,  potpisivanjem Temeljnog ugovora koji je usaglašen sa SPC a od kojeg bježi Krivokapić kao đavo od krsta, dramatično bi se uzdrmao projekat zapadnih centara moći na razbijanju Srpske pravoslavne crkve.

Stavljanjem potpisa Krivokapića na Temeljni ugovor koji je usaglašen sa SPC stavila bi se tačka, za sva vremena, na progon SPC. Jer, pojedine zapadne  obavještajne službe uložile su milione da razbiju i rasparčaju SPC.

Ti koji godinama, a možda i decenijama, rade na razbijanju SPC, danas su mentori premijera Zdravka Krivokapića, koji je prvo otišao u posjete Briselu i Londonu, a ne u Patrijaršiju ili Beograd.

Potpisivanjem Temeljnog ugovora u obliku koji je usaglašen sa SPC, naša vjekovna i jedina kanonski proznata Crkva imala bi garantovani status u Crnoj Gori. To izgleda Krivokapiću i mentorima ne odgovara.

Zato je danas jasno. Nije ministar pravde Vladimir Leposavić smijenjen zbog Srebrenice nego zbog Temeljnog ugovora sa SPC! Jer, Leposavić, koji je bio pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, usaglasio je sa Crkvom Temeljni ugovor na zadovoljstvo i naroda i Crkve. Ali, to nije odgovaralo Krivokapiću i mentorima. Zato je napravljena predstava oko Srebrenice da se prikrije da se Leposavić smjenjuje jer neće da izda Crkvu koju su neki izdali.

Premijer Krivokapić samo kupuje vrijeme jer ne smije da potpiše Temeljni ugovor koji je usaglašen sa SPC. Ako je u dobrim odnosima sa SPC, zašto onda ne smije da ode u Patrijaršiju nego svoju verziju Temeljnog ugovora Patrijarhu šalje poštom ili preko posrednika? Kakav je to vjernik koji je premijer države koji se kune u Crkvu, a Temeljni ugovor ne smije sam da odnese Patrijarhu nego ga šalje poštom ili preko posrednika? Postoji samo jedan jedini razlog. I on zna da je ova njegova verzija Temeljnog ugovora prevara. Želi da sve što je srpsko izbaci iz ugovora. Jasno je zbog čega, Patrijarhu više ne smije da se pojavi na oči premijer Krivokapić, nakon što ga je već jednom prevario oko potpisivanja Temeljnog ugovora. A Krivokapić sada želi da se predstavi veći” katolik od pape” i da nam kaže kako on bolje od SPC i Patrijarha zna šta je dobro za Crkvu a šta nije. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Sviđalo se to njegovim malobrojnim fanaticima ili ne, Krivokapić je izdao SPC i koliko god se njegovi plaćeni botovi upinjali da sakriju tu činjenicu lažnim napadima na one koji otkrivaju premijerove prevare, od istine se ne može pobjeći. Interesantno je da Krivokapićevi botovi i portali ne diraju DPS i Đukanovića, već se samo bave lažnim podvalama protiv iskrenih boraca protiv DPS mafije koji raskrinkavaju njihove prevare.

Ako nije imao namjeru da prevari SPC što već do sada nije stavio potpis na Temeljni ugovor? Ako je po dolasku na mjesto premijera odmah priznao lažnu državu Kosovo, uveo sankcije Rusiji i nije vratio srpskog ambasadora i laiku je bilo jasno da neće potpisati Temeljni ugovor sa SPC. Sada se sve to potvrđuje, Krivokapić je naslednik DPS spoljne i unutrašnje politike.

Režim se u Crnoj Gori nije promijenio. Sistem DPS-a se u Crnoj Gori nije promijenio. Niko nije uhapšen niko nije procesuiran. Milo Đukanović je zahvaljujući nesposobnoj Vladi Zdravka Krivokapića (čast malobrojnim izuzecima) siguran u sedlu. Duška Markovića je zamijenio revnosni činovnik DPS administracije Zdravko Krivokapić.

I samo se zapitajte zašto Milo Đukanović više ne kritikuje Zdravka Krivokapića. Pa, zato što mu Krivokapić odrađuje posao oko SPC kako njemu odgovara a što on nikada ne bi uspio da odradi. Niti bi ikada uspio. I zapitajte se zašto Đukanovićevi mediji ne napadaju Krivokapića oko Temeljnog ugovora. Pa, zato što Krivokapić perfidno odrađuje posao za Đukanovića, a protiv Crkve.  Jer, mentori i Đukanovića i Krivokapića su isti, zar ne?

Zato, u narednom periodu očekujte nove napade na Beograd i Srbiju iz Crne Gore. Preko “oppzicionih” medija u Srbiji i Đukanovićevih medija u Crnoj Gori. Očekujte da Krivokapićevi botovi krenu u pljuvačinu Patrijarha Porfirija i Patrijaršije jer SPC neće da pristane na podvalu Krivokapića i njegovim mentora vezano za lažni Temeljni ugovor. Očekujte napade na sve slobodomisleće ljude koji neće da ćute na laž i prevaru. Svima će Đilasovi i Đukanovićevi mediji lijepiti etikete plaćenika Aleksandra Vučića, DF-a, Rusije, Kine… sa samo jednim ciljem, da skrenu pažnju sa glavne stvari- pokušaja prevare Srpske pravoslavne crkve!

I znam da istina boli, a ova istina boli najviše. I ne budite slijepi kod očiju. Karte su se konačno otvorile i maske su pale. SPC gotovo sam siguran neće pristati na Krivokapićevu i Đukanovićevu prevaru i neće potpisati lažni Temeljni ugovor. Crkvu nije niko uspio da prevari pa neće ni zapadni tandem Krivokapić-Đukanović!

Ne damo svetinje!!!

Izvor: BORBA

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -