Sunday, August 1, 2021
Home KOLUMNE Zašto se DPS antifašisti kunu u fašističkog saradnika i zašto ratuju protiv...

Zašto se DPS antifašisti kunu u fašističkog saradnika i zašto ratuju protiv naroda koji je najveća žrtva fašizma na Balkanu?!

- Advertisement -

Piše: Ivan Milošević

Čitam. Ode antifašizmu, zaklinjanje da je antifašizam crnogorska krvna grupa, da fašizam neće proći, da nema toga Boga koji će ostati nem na povampirenje fašizma u Crnoj Gori, pa se pitam ko su to fašisti u Crnoj Gori? Nije moguće da sva ova DPS svita priča priču radi priče, kune se da fašizam neće proći, a da prije toga nijesu definisali ko to neće proći, zar je moguće da su oni izmislili unutrašnjeg neprijatelja i naredili unutrašnju mobilizaciju u starom komunističkom maniru? Uistinu ko su fašisti u Crnoj Gori protiv kojih se bore DPS antifašisti?

Ukoliko se ne varam u Crnoj Gori nema fašizma niti je on ikada postojao. Od istorijkih čitanki, pa do danas, nižu se lekcije borrbe protiv okupatora, a u Drugom svjetskom ratu protiv Italijana i Njamaca u čijem krilu je nikao fašizma, odnosno nacizam ili mržnja prema drugom i drugačijem i smišljena namjera da se on uništi. Da li se iko ikada u Crnoj Gori zalagao za nečije istrebljenje, istorijski i egzistencijalni nestanak? Jedino su komunisti i ustaše iz ideoloških ili nekih drugih razloga u prošlom vijeku nagrnuli na Srbe, kao osvjedočene neprijatelje, želeći da ih satru, kako u hrvatskim logorima, tako i u krvavoj klasnoj borbi i građanskom ratu među samim Srbima. Ustaše jesu bili fašisti i vjerna vojska nacista, a komunisti su bili laki na metak, nož i malj, po nalogu Кominterne, ali i domaćih komunista! Jesu li komunisti bili fašisti, jer se njihove žrtve broje milionima, posebno u Sovjetskom Savezu, ali nijesu za njima zaostajali ni jugoslosvenski komunisti. Samo u Srbiji za manje od dva mjeseca ubili su najmanje 40.000 neistomišljenika, a njihovi grobovi ni do danas nijesu otkriveni. U Crnoj Gori surova komunistička egzekucija preseljena je u šume Slovenije. U njima je bez suda i na pravdi Boga pobijeno na hiljade četnika, ali i običnog naroda. A i prije Slovenije bilo je zločina ili lijevih skretanja domaćih komunista.

I ko je onda fašista i antifašista u Crnoj Gori? Кako to da se ideološki nasljednici surovih egzekutora iz Slovenije, ali i sa domaćeg terena, danas kunu u antifašizam, a njihovim precima ruke su krvave do ramena? Nijesu ni oni drugi, odnosno oni koji su se borili protiv komunista i zvali nacionalisti ili četnici, bili nevinašca, ali njihove brojke zločina daleko su ispod brojki nevinih žrtava komunizma, kako domaćeg, tako i onog internacionalnog! Nezahvalno je brojiti zločine i gledati ih u svijetlu brojki, jer i jedan zločin je veliki zločin, ali nasljednici komunista danas prebrojavaju samo žrtve na drugoj strani, a o svojima ni slova! Pa i ta EU, u koju se kunu današnji DPS antifašisti, donijela je rezolucije o osudi komunističkih sistema, a u nekim zemljama je zabranjeno slavljenje petokrake, koju kod nas ovi antifašisti obožavaju do bola!

Uistinu, ko su fašisti u Crnoj Gori? Pošto ih nije bilo ili su bili tako zanemarljivi da ih danas niko ne pominje, ima li ih danas, jesu li se pojavili u nekom novom ruhu, zaogrnuti crvenim zastavama patriotizma i sluđeni utkanom mržnjom prema bratu i pobratimu. Uporno ih tražim na srpskoj strani, među svojima, čitam njihove programe, ideje i veleideje, kontam namjere i ciljeve i ne nalazim među njima želju za nečijim istrebljenjem, uništenjem i egzistencijalnom traumom. Možda sam subjektivan, pa ne vidim jasno! Moguće!

Međutim, na drugoj strani vidim toliko poziva na odbranu od Srba, njihovo neutralisanje i želju da ne prave probleme. A Srbi čim kažu da su Srbi u Crnoj Gori za verbalne DPS antifašiste postaju nerješiv problem!

Uistinu, ko su fašisti u Crnoj Gori protiv kojih se bore DPS antifašisti?

ILUSTRACIJA: Crnogorski fašisti, u sredini Кrsto Zrnov Popović, na transparentu piše “Crnogorski fašisti”, Foto: Istorijski institut Luča

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -