Sunday, August 1, 2021
Home KOLUMNE Sva Zdravkova hodočašća: Od Monitora i LSCG-a do SOP-a i natrag do...

Sva Zdravkova hodočašća: Od Monitora i LSCG-a do SOP-a i natrag do DPS-a preko Trebinja

- Advertisement -

Zdravko Krivokapić – osnivač tokom 90-ih ultraopozicionog Monitora i početkom 2000-ih član ravnogorskog društva koje je svečano dočekalo osuđenog teroristu i srpskog nacionalistu teške kategorije Nikolu Kavaju.

Zvuči kao vic ali zbilja je surovija pa se još uvijek traga za potvrdom informacije da je najnepopularniji premijer u istoriji Crne Gore uspio da u svojim egzibicijionim epizodama  bude i jedan od osnivača LSCG-a! Zvuči tragikomično ali demantija još nema. Crnom Gorom već kruži vic da je ostalo da se potvrdi još samo jedna od informacija iz buketa kojim je krajem prošle godine Nebojša Medojević šokirao javnost i rizikovao da bude linčovan od svoje srpske braće željne svršetka DPS-a torture: da je pop Gojko Perović pisao autobiografsku knjigu supruge Aca Đukanovića Gabrijele.

U iščekivanju odgovora na pitanje koje sve intezivnije muči crnogorsku javnost – “ko je zapravo Zdravko Krivokapić”, haštag “medojesveupravu” osvaja socijalne mreže brže od udružene akcije medijske imperije Druge familije i Druge Srbije potpomognute, gle čuda propagandnom mašinerijom kojom komanduje bivši direktor CIA, pokrenute u cilju sprečavanja razotrkivanje vjerovatno najveće političke opsene na ovim prostorima od epizode “Lažni car Šćepan mali”.

Zdravinja, istina, ne treba u praktičnom smislu porediti sa Lažnim carem Šćepanom malim, koji je u poslednjem remek djelu Radivoja Petrovića opisan kao mudar i sposoban vladar, čiji je grijeh bio samo u lažnom predstavljanju. Krivokapiću epiteti vezani za sposobnosti koje su krasile junaka Njegoševog djela, nikako ne pristaju i to čak ni gorepomenuta medijska armada koja mu čuva zadnjicu u premijerskoj fotelji ne pokušava da sakrije.

Osim u trenucima kada premijer, kojeg je uvijek diplomatski uzdržan poslanik Miodrag Lekić nazvao “klovnom i političkim pajacem”, ne čini ono što prija duši i džepu vođa Druge familije i Druge Srbije: ponižava SPC i srpski narod s obje strane Dunava, Pive, Drine i Tare.

Poslednji Zdravinjov salto, spakovan u predlogu izmijenjenog Temeljnog ugovora sa SPC, zaslužio je da diskretni osnivač Monitora i obožavaoc lika i djela Nikole Kavaje, dobije još jedan naslov “Bravo premijeru” kojim je kolumnista Druge familije otkrio svoju misleću dubinu i profesionalnu principijelnost.

Sa drugofamilijarnih i drugosrbijanskih adresa, naročito onih sa finansijskim i ORL štabom u Trebinju, naravno, nikada neće stići precizno tumačenje fenomena Zdravinjovog zavidnog profesionalnog uspona na Univerzitetu Crne Gore u periodu dok je podržavao opozicione nedjeljnike i osuđene teroriste i srpske nacionaliste teške kategorije. Njegovi ideološki saborci s početka 90-ih, Slavkovi liberali i Miškovi antiSrbi, odnosno ravnogorski antikomunisti s početka 2000-ih, nisu bili puleni režima. Ni Slobovog, odnosno MiloMomirovog, ni onog samo Milovog. Za razliku od Zdravinja, kojem politčki stavovi i opoziciona aktivnost nisu smetali da avanzuje na UCG, sve do zvanja šefa akredacionog tijela u koji su ga izabrali niko drugi do poslanici DPS-a i SDPa. S tim u vezi: Zna li Raško Konjević da je glasao za lika koji dočekuje Nikolu Kavaju ispod slike Radovana Karadžića?

Ako zna, socijaldemokratski je red da nam kaže zašto je skupštinska ekipa DPSDP jednoglasno digla ruku za drugara bivše rektorice i šefu DPS-a bliske Radmile Vojvodić? Da li su znali o kakvom je kadru riječ? Da li su znali ono što navodno ili zbilja nisu njegovi predlagači da povede glavnu antirežimsku kolonu na prethodnim parlamentarnim izborima?

O apotekama, kozmetičkim salonima i drugim podviženijima “klovna i političkog pajaca” nekom drugom prilikom. Nakon što se prvo utvrdi da li je Medo bio u pravu u vezi autorstva Gabrijelinog autobiografskog bestselera ili je predlagač Đukinog Trojanskog konja kako se to kolokvijalno kaže samo par ekselans budaletina koja bi sada da svali krivicu svog nepočinstva na druge ili da se pravi mrtav. Ili, moguće, odradi nešto iz sličnog opusa onom koji je viđen infiltriranjem DPSDP uspavanog pulena na čelo antiĐukanovićevske koalicije?!

U iščekivanju totalne demaskaže, koja neminovno slijedi i koja će nažalost vjerovrovatno biti sablažnjavajuća, vrijedi podsjetiti na sada već epsku poruku profesora Čedomira Antića: Vratite se Đukanoviću, bićemo jači bez vas!

Valja ovim povodom svim onim “umnim” glavama koje su odobravale i učestvovale u prevari naroda minulih mjeseci sve zbog navodne zbog brige “da se DPS ne vrati”, napomenuti da im na činjenju i nečinjenu neće dominantno prigovarati vođe DF-a, već oni čiju su sudbinu doveli u pitanje a koji su glavu stavljali u torbu da bi prekinuli tlačenje, nepravdu i višedecenijsko otimanje slobode.

M. Ilić

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -