Sunday, August 1, 2021
Home KOLUMNE Trio, duo i solo prevara Srba ili izdaja „treće“ strane!

Trio, duo i solo prevara Srba ili izdaja „treće“ strane!

- Advertisement -

Piše: Ivan Milošević

Domaća politička scena je prava ludnica. Nema tu više ni principa, obećanja, date riječi, političkih ciljeva i snova – umjesto toga na sceni je primitivna hajdučija! Svako grabi što može i što više i glumi da je mesija. Neka mi oproste Zdravko, Aleksa i Dritan, ali mislim da su oni glavni režiseri trenutne političke ludnice u Crnoj Gori. Ono što oni rade ovih dana i radiće narednih je totalno skretanje sa izbornih rezultata od prije godinu dana i oni od toga prave takvu krivinu i tako nagli zaokret da je pitanje da li će na četiri toka uspjeti da je prešišaju ili će se slomiti u prvu političku provaliju!

Кrenimo redom. Zdravkova posjeta Londonu je za plakanja! I to mimo istorijskih dokazanih negativnih namjera Engleza prema Srbima. Zdravko je u Londonu rekao da se njegova vlada suprostavila „trećim“ državama koje su imale namjere da nakon smjene DPS-a promijene spoljnopolitički kurs Crne Gore. I Zdravko kaže da je to „njet“ trećim državama rečeno odmah nakon izbora. Neevjerovatni Zdravko! Došao je na vlast zahvaljujući listi i biračima koji su tražili da Crna Gora popravi i uspostavi najbolje moguće odnose sa Beogradom i Moskvom i tokom kampanje se nije borio protiv toga, ali čim je postao premijer okrenuo je leđa ne samo svojim biračima, nego i „trećim državama“! U normalnom žargonu to se zove obična prevara i džaba Zdravku nauka i teorija da dokaže da to nije tako!

A ono o eu-građanima je prava sprdnja! Кo su eu-građani, a ko su neu-građani? Кo je smislio novu podjelu, majke vam ga, pa nam sad Zdravko broji eu-krvna zrnca? I još kaže da eu-građani sa njegovim vladom ima čemu da se nadaju! A ostali? Mogu da puše onu stvar ili šta? Čemu oni mogu da se nadaju od Zdravka i njegove družine? Da budu i dalje remetilački faktor i faktor nestabilnosti protiv kojih su sva sredstva dozvoljena, kao što je to bilo u vrijeme DPS-a?!

Čuj, eu-građani! Zdravko, majke ti, ne trubi po Londonu i ne valjaj gluposti. Bolje da si se sreo sa Novakom Đokovićem ili barem odgledao njegov jučerašnji meč i tako poslao poruku da nova vlada ima poštene namjere prema „trećim“ državama, a umjesto toga si Džonsonu i njegovim službama obećao da nećeš skretati sa Milovog i NATO puta i da ćeš se za to boriti do posljednje kapi krvi. Sprdnja od ovog Zdravka, majke mi!

Ni Aleksa nije ništa bolji. On je izgleda u vladajućem triju koga podržava 14 od 81 poslanika dobio ulogu da iz političkog života eliminiše DF. Umjesto da sa liderima te koalicije sjedne i dogovori novu vlast i nove odnose u parlamentarnoj većini, Aleksa je juče okupio vedete bivšeg režima i sa njima dogovorio nastavak dogovora za avgust. Nakon toga je opleo po DF-u optužujući ih da rade za DPS i da su sa njima u koaliciji! A samo par sati ranije Aleksa u kabinetu sjedi i dogovara se sa Ivanom Vukovićem i ostalim satelitima DPS-a! Ludilo, majke mi! Istina, nije ni DF nevinašce, pa je optužio Aleksu da nešto mulja sa DPS-om. Nijesam primjetio da su lideri DF-a prije toga sjedeli sa DPS-om, što radikalno mijenja politički ugao gledanja DF-a na odnos Demokrata i bivšeg režima! Barem je to tako u mojem političkom krugu shvaćeno.

I na kraju Dritan. On se već priprema za Srebrenicu. Čujem da će tamo skupa sa Milom i vjerovatno će putovati istim „majbahom“. Ukoliko i ne budu zajedno putovali, oba će u ime Crne Gore biti u Srebrenici i tamo se pokloniti nevinim žrtvama srpskog genocida. Boli njih uvo što dobar dio građana ne prihvata da je u Srebrenici bio genocid i oštro se tome suprostavlja. Oni ionako pripadaju onim neu-građanima ili „trećim“ državama i ko ih šiša! Ali će zato Dritanovu frizuru u Srebrenicu da mrsi Milo i njegova pratnja! I garant da će nakon toga i Dritan oplesti po DF-u da sarađuju sa DPS-om!

U konačnom ne znam ko sarađuje ili ne sarađuje sa DPS-om. Nijesam blizak političkim krugovima okupljenim oko bivšeg režima, ali i sadašnje vlasti sastavljene od pomenutog trojca i DF-a, ali kada sve to gledam iz svoje sobe i sa stranica svoga računara, saradnici DPS-a čuče tamo gdje Aleksa dreči da ih nema! Nijesam mesija niti imam te pretenzije, pa da bilo koga podučavam šta treba da radi i kuda da ide, ali mi se ne sviđa šta aktuelna spoljna i unutrašnja politika sprema Srbima. Кao da ih i ona, poput nekadašnjeg režima, gura u nacionalni geto i upire prstom u njih kada god nešto u Crnoj Gori ne valja. A valjda smo mislili nakon 30. avgusta da toga više biti neće!

Uglavnom, neko je Srbe gadno prevario! Кo? Trio, duo ili solo političari? Jeste da ovaj trio asocira na tri, omiljen srpski broj, ali njihovi prsti mi se u toj prevari čine najduži!

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -