Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Krivokapić ulazio u konflikte sa ministrima, savjetnicima, sekretarima: Tjerao je iz Vlade...

Krivokapić ulazio u konflikte sa ministrima, savjetnicima, sekretarima: Tjerao je iz Vlade samo Srbe!

- Advertisement -

Premijer Zdravko Krivokapić očigledno nema problem samo sa DF-om, već tokom šest mjeseci mandata nije uspio naći zajednički jezik i sa najbližim saradnicima. Neke je otpustio, neke suspendovao, a jedno je tačno, da jedino izgleda nema problem sa DPS-om i njihovim kadrovima koje je okupio.

Pa, da krenemo redom i približimo javnosti s kim je sve Krivokapić ušao u klinč, a da to nisu političke partije.

Nakon izbora premijer Zdravko Krivokapić je sklonio sve najbliže saradnike sa kojima je do tog momenta i u toku kampanje sarađivao. Prepoznati borci za demokratiju u borbi protiv režima, koji su, svaki pojedinačno, priznatiji i poznatiji bili od samog Krivokapića, jedan po jedan, morali su napustiti njegovo okruženje zbog njegove samovolje.

Ubrzo nakon stupanja na funkciju Krivokapić je bez javnosti poznatih razloga napustio jedan od najbližih saradnika Željko Savović, savjetnik za unutrašnju politiku.

Savović nije htio u javnosti da otkriva uzrok njegove ostavke rekavši da je premijera u pisanoj formi obavijestio o svojoj odluci. U kuloarima se uveliko pričalo da ga Krivokapić na svoju ruku otjerao saradnika kojeg je samo mjesec ranije sam birao.

Nakon Savovića kabinet premijera je napustio i Srećko Crnogorac koji je bio na dužnosti savjetnika mandatara za sastav nove vlade Crne Gore.

„Napuštam funkciju savjetnika, u vjeri da će narod u predstojećem periodu dobiti svoje zadovoljenje za trećinu vijeka ispunjenih propadanjem, mukom i vladavinom najgorih, da će crkva biti zaštićena kako joj po civilizacijskim normama savremenog svijeta napokon i dolikuje, a država uspravljena na noge, modernizovana i osnažena”, napisao je Crnogorac tada na Fejsbuku.

Najveći odjek u javnosti je izazvala premijerova inicijativa za smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića koji je iznio svoj lični stav o genocidu u Srebrenici rekavši da ne negira genocida ali i odbijajući da ga priznaje na pitanje poslanika DPS-a kao da je u sudnici u kojoj je okrivljeni.

Krivokapić je parlamentu poslao na izglasavanje njegovu inicijativu za smjenu ministra koja je poslednja tačka zasijedanja Skupštine koja bi prema našim saznanjima trebala da bude do kraja nedelje.

Predlog za smjenu Leposavića je izazvao u građanstvu ogromnu buru i revolt pri čemu su građani organizovali proteste protiv smjene.

Premijer se potom sukobio sa Božom Milonjićem generalnim sekretarom Vlade zbog toga sto je odbio da potpiše Temeljni ugovor.

Podsjetimo, Krivokapić je u Beogradu odbio da potpiše Temeljni ugovor rekavši da bi on trebao da bude potpisan u Crnu Goru, kao i da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i vicepremijer Dritan Abazović podržavaju tu njegovu odluku.

Milonjiću se, kao i prema nezvaničnim informacijama mnogim članovima Krivokapićevog kabineta, nije dopalo to što se Temeljni ugovor nije potpisao.

Prije nekoliko dana je objavljeno da je i Andrijana Đordan napustila Vladu a bila je njegov izbor i najbliži saradnik a u javnosti su kružile informacije da je premijer i sam htio da je smijeni.

Sve ove situacije iniciraju na to da je unutar Vlade bura i ogromno neslaganje premijera i njegovih najbližih saradnika i da Krivokapić nema kako on govori samo sa predstavnicima koalicije “Za budućnost Crne Gore” problem.

Osim koalicije čiji je nosilac liste bio premijer ima i indirektne sukobe sa liderima drugih partija parlamentarne većine jer njegove navode da Bečić i Abazović utiču na njega kad je Temeljni ugovor u pitanju su demantovali i nazvali neistinom.

Očigledno je da premijer jedino sa DPS-om nema problema i da sa njima jedino može da nađe zajednički jezik jer od trenutka kada je stupio na funkciju samo sa njima sarađuje bez ikakvih razmirica.

Da li je premijer Krivokapić zapravo neki novi DPS ostaje nam da vidimo ali dosadašnji učinak vodi ka tome.

BORBA

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -