Monday, August 2, 2021
Home CRNA GORA Ako Krivokapić odbije rekonstrukciju, DNP će inicirati izbor nove Vlade!

Ako Krivokapić odbije rekonstrukciju, DNP će inicirati izbor nove Vlade!

- Advertisement -

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije Crne Gore, na lično insistiranje predsjednika Partije, Milana Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom povjerenju, na kojem je dobio apsolutnu podršku svih članova Predsjedništva.

Kako su saopštili iz ove stranke, zatim je održana sjednica Glavnog odbora DNP CG, na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori u svjetlu najnovijih postupaka premijera Krivokapića, njegove nedosljednosti u donošenju odluka, kao i pozicije koalicije na vlasti u današnjem političkom trenutku.

Nakon uvodnog izlaganja Kneževića, u raspravi je učestvovao veći broj članova GO DNP, koji su iskazali nepodijeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpjeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera Krivokapića, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsjednika Vlade.

Glavni odbor je na kraju sjednice jednoglasno usvojio sljedeće zaključke:

Da se premijer Krivokapić pozove na razgovor o prevazilaženju aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada, i da mu se ponudi sljedeći modalitet: rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Zdravko Krivokapić. Ukoliko premijer Krivokapić odbije takav modalitet, DNP bi inicirao izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Zdravko Krivokapić.

“Vjerujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsjednika Partije i poslanike DNP-a da i po cijenu novih izbora, koje bi pripremila Prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima”, navode oni.

Glavni odbor je na kraju sjednice takođe iskazao snažnu podršku daljem radu i aktivnostima predsjednika DNP, Milana Kneževića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -