Tuesday, June 15, 2021
Home CRNA GORA Katnić demantovao Krivokapića: Nisam namjeravao da ga hapsim, nisam ni znao šta...

Katnić demantovao Krivokapića: Nisam namjeravao da ga hapsim, nisam ni znao šta radi u Beogradu

- Advertisement -

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da mu je premijer Zdravko Krivokapić nanio nepocjenjivu štetu kao čovjeku i profesionalcu, kada ga je optužio da je pripremao njegovo hapšenje.

Katnić je kazao da krivično djelo veleizdaje, ili bilo koje djelo takve vrste, nije u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, pa je jasno da je riječ o zastrašujućim podmetanjima.

On je rekao da lično, nikakva saznanja o putu premijera za Beograd nije imao, niti o njegovim namjerama da potpisuje ili ne potpisuje temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“Uostalom, Krivokapić sam tvrdi da uopšte nije imao namjeru da bilo što potpisuje u Beogradskoj patrijaršiji, pa je tako očita teška podvala da sam ja kovao ikakve planove”, rekao je Katnić.

Krivokapić je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, optužio Katnića da pripremao njegovo hapšenje zbog veleizdaje, ukolilo potpiše temeljni ugovor u Beogradu sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Katnić je kazao Pobjedi da mu je Krivokapić teškim insinuacijama i podvalama nanio “neprocjenjivu štetu kao profesionalcu i kao čovjeku”, navodeći da krivično djelo izdaje i bilo koje krivično djelo takve vrste nije u nadležnosti Specijalnog tužilaštva.

Katnić je ocijenio da je Krivokapić, iznoseći zastrašujuće optužbe, pokušao da izvrši protivzakoniti uticaj da se protiv njega pokrene disciplinski postupak i tako naruši profesionalni i lični kredibilitet.

On je ocijenio da se radi o smišljenom pokušaju da mu se nanese profesionalna i lična šteta, ali i kao namjeru predsjednika Vlade da izvrši nezakonit uticaj na Tužilački savjet.

“Krivokapić mi je nanio neprocjenjivu štetu kao profesionalcu i kao čovjeku. I lično me je uvrijedio. Sve to doživljavam kao pokušaj protivzakonitog uticaja predsjednika Vlade da se protiv mene pokrene disciplinski postupak, pošto im je propala namjera da me nasilno otjeraju u penziju”, poručio je Katnić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -