Tuesday, June 15, 2021
Home CRNA GORA Knežević: Nijedan potez Kavčana nije mogao proći bez znanja, možda i saglasnosti...

Knežević: Nijedan potez Kavčana nije mogao proći bez znanja, možda i saglasnosti Đukanovića!

- Advertisement -

Milan Knežević, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i jedan od lidera vladajućeg Demokratskog fronta, rekao je za Srpski telegraf da ni škaljarski ni kavački klan nisu mogli funkcionisati bez bezbjednosne i institucionalne logistike Crne Gore.

– Ko se bar malo razumije u bezbjednosne i političke prilike u Crnoj Gori, zna da je sve to bio jedan klan koji je formirala Agencija za bezbjednost i da su sukobi u tom klanu, koji je kasnije podijeljen na kavački i škaljarski, upravo generisani iz države. Država je periodično imala favorite u jednom ili drugom klanu, a poslednjih nekoliko godina favoriti su bili iz “kavačkog klana”. Neformalno je Zoran Lazović, doskorašnji pomoćnik direktora policije, slovio za čovjeka koji ima uticaj na taj klan i u značajnoj mjeri je uticao na njihove aktivnosti – rekao je Knežević.

On je dodao i da na pitanja koja je Lazoviću nedavno postavio odgovor nije dobio.

– Ja sam ga nedavno prozvao i pitao da li je on u januaru 2020. skinuo zabranu ulaska Veljku Belivuku u Crnu Goru i da li je njegov sin Petar Lazović imao kontakte s navodnim vođama “kavačkog klana”. Na ta pitanja odgovor nisam dobio, ali je Dritan Abazović jasno saopštio da su moja saznanja tačna i da država planira da u tom pravcu preduzme određene korake i aktivnosti, kao i Uprava policije u kojoj je i zaposlen sin Zorana Lazovića – Petar Lazović. Ja očekujem da, ukoliko postoje stepeni osnovane sumnje o umiješanosti Zorana Lazovića u aktivnosti “kavačkog klana”, da nadležni organi sve to ispitaju i procesuiraju i njega i blisko povezana lica s njim – rekao je Knežević i ponovio da bez pomoći države ne bi postojali ni škaljarski ni kavački klan.

Knežević je istakao i da je Zoran Lazović pripadnik klana “Grand”, koji je poznat kao jedan od stubova Đukanovićevog režima, te se, samim tim, u vezu dovodi i Milo Đukanović.

– Uvjeren sam da nijedan potez Lazovića i pripadnika klanova nije mogao proći bez znanja, a možda i saglasnosti Mila Đukanovića, tako da je u tom dijelu postojala puna koordinacija. Teško da mogu zamisliti da je bilo koja aktivnost Zorana Lazovića mogla da bude individualna, a da nisu napravljene makar konsultacije sa Đukanovićem – zaključuje Knežević.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -