Tuesday, June 15, 2021
Home CRNA GORA Početkom 90-ih klicao Čeku, bio srpski radikal a sad likuje zbog presude...

Početkom 90-ih klicao Čeku, bio srpski radikal a sad likuje zbog presude Mladiću!

- Advertisement -

Poslanik DPS-a Predrag Bošković poručio je da je današnjom presudom generalu Ratku Mladiću najužasnije poglavlje balkanske istorije s kraja 20. vijeka dobilo i svoj konačni epilog.

-Konačnom presudom za genocid i zločin protiv čovječnosti čovjeku koji je to na terenu sprovodio, mala je satisfakcija za porodice hiljade nevinih žrtava velikosrpskog nacionalizma sa kraja prošlog vijeka, ali snažna opomena da se ova zlodjela ne zaborave kako se opet ne bi ponovila-naveo je Bošković na Twitter-u.

Kako je rekao, Balkan danas svojom retorikom nije daleko odmakao od Balkana ‘90-ih godina.

-Nažalost naša Vlada je jedan od bastiona vrijednosti koji je baštinio i danas osuđeni Ratko Mladić. Kako drugačije objasniti stav ministra pravde o Srebrenici i nemogućnost vladajuće većine da osudi takav akt i smijeni ministra pravde-poručio je Bošković.

Bošković sa čijim su VELIKOSRPSTVOM 90-ih godina dobro upoznati Pljevljaci, a naročito oni muslimanske vjeroispovjesti, danas dijeli istorijske lekcije Vladi i optužuje je da baštini iste vrijednosti kao i general Mladić, pritom zaboravljajući ulogu njegovog partijskog  šefa u pomaganju ratnih operacija Vojske Republike Srpske.

A koju je ulogu sam konvertit Bošković igrao 90-ih godina možete pogledati u video snimku sa mitinga SRS-a 1992. godine u Pljevljima. Tada je mlađani Bošković skandirao vojvodi Čeku Dačeviću, pritom podižući tri prsta.

P.S. Dok je on zadojen velikosrpskim hegemonizmom skandirao na pomenutom mitingu, Sarajevo je uveliko bilo pod opsadom.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -