Tuesday, June 15, 2021
Home CRNA GORA Jelušić o "dosadašnjim ucjenama" i resorima koji daju autogolove Vladi

Jelušić o “dosadašnjim ucjenama” i resorima koji daju autogolove Vladi

- Advertisement -

Naglasila je da se poslanici vladajućih koalicija moraju nekako dogovoriti oko funkcionisanja.

“To da je ekspertska vlada ne može biti dovedeno u pitanje. To je suština sporazuma koji su potpisale tri koalicije nakon izbora. Nesporno je, pak, da Vlada ima dosta mana”, rekla je Jelušić.

Lideri tri koalicije koje imaju većinu u crnogorskom parlamentu potpisali su nakon izbora sporazum kojim se Vlada obavezuje na sprovođenje svih međunarodnih obaveza koje je država preuzela i da neće pokretati inicijative ili postupke za izmjene zastave, grba i himne Crne Gore, kao i da će u potpunosti depolitizovati ključne vladine institucije.

Jelušić ističe da je usvajanje budžeta trenutno prioritet.

“Sve drugo je u ravni mogućeg, a ne imperativnog. Činjenica je da su dosadašnje ucjene kad god se javi potreba za odlukom važnom za sve građane poremetile i moguće bolje rezultate. Sada je to bio budžet, i tu je iskazana maksimalna neodgovornost prema građanima i ekonomiji Crne Gore”, navela je Jelušić.

Iz Građanskog pokreta URA i ranije su ukazivali da zbog neusvajanja budžeta trpe svi građani i da državi prijeti kolaps u mnogim oblastima ako budžet ne bude usvojen.

“Кriza se može riješiti lociranjem najslabijih karika u Vladi, u smislu evaluacije objektivnih i mjerljivih rezultata i promjene dosadašnjih štetnih praksi. Eventualno da se prepoznaju resori koji daju autogolove Vladi i rezultatima avgustovskih izbora”, rekla je Jelušić.

Izvor: Dan

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -