Tuesday, June 15, 2021
Home KOLUMNE Црногорске мимикрије по Радоману: Вијести и УРА као дјелови српског пројекта!

Црногорске мимикрије по Радоману: Вијести и УРА као дјелови српског пројекта!

- Advertisement -

Пише: Иван Милошевић, Српска24

Коначно да човјек прочита интересантну тезу на ДПС порталима. Александар Радоман у тексту „Црна Гора између двије верзије великосрпства“ открио је националну Америку открићем да су „Вијести“, Демократе и УРА на караванским путевима Александра Вучића и да прикривено, лукаво и на дуже стазе граде мозаик српскога свијета и утапају Црну Гору у великосрпски пројекат! Интересантна је теза да су „Вијести“ и УРА дјелови српскога пројекта и стварно треба бити посебно талентован истраживач, па то открити. Хајде да код Демократа препознаш неке српске шаре, али код „Вијести“ и УРЕ треба имати посебне наочаре или политички микроспоп, па то дефинисати. Уколико је неко претходних двадесетак година из петних жила афирмисао и рекламирао антисрпске пројекте и причу онда су то „Вијести“, а у томе их је досљедно слиједила УРА (вјероватно су такав задатак и добили од власника тог медија). И сада нам Радоман каже да је све то били привидно, да су кетмани и мимикрије јутарње, дневне, годишње и вишедеценијске обавезе „Вијести“ и Уре и да су вам они друга страна великосрпске медаље. Прва, наравно она знојава, прљава и вулгарна, припада ДФ-у и странкама око тог савеза! 

Радоман чак и у кетмане и мимикрије „Вијести“ и УРЕ смјешта и почившег митрополита Амфилохија. Тобож је митрополит био за осамостаљење Митрополије у оквиру СПЦ и звог тога је формирао Епископски савјет, али и додијелио себи титулу архиепископа и сличне кетманске гафове, прелазе и квоте. Е, па сад су се на те вриједности почившег митрополита ослониле „Вијести“, Демократе и УРА, конта Радоман, и позива такозване државотворне снаге да се без икаквог зареза и кетмана окупе око, кога другог, него Мила и одбране оно што нико не напада!

Некако све то код Радомана тако изгледа или можда и не изгледа, али сам ја тако схватио. Уколико и погрешно никаква штета, али када посматрам „Вијести“ и УРУ, нема те силе Божје која ме може убиједити да су они претходниха и извидница Александра Вучића, односно српскога свијета и великосрпског пројекта!

За разлику од Радомана код мене не пролази ниједна врста интелектуалне и политичке мимикрије (кетмана) када су у питању „Вијести“, УРА и Демократе. Сва та три набројана субјекта или објекта (враг би га знао шта јесу, а шта нијесу) имају исту идеолошку подлогу – комунизам, Тита и неки изопачени облик бољшевичко-беријевског-стаљиновског и голооточког интернационализма. Ту има свега и свачега и једино нема СРПСТВА и уколико те политичке објекте нешто зближава онда су то баш поменуте комунистичке фразе и метафазе!

И не знам шта треба овом Радоману да пише што пише и да по ко зна који пут ову несрећну државу и све нас заједно опет ставља у те опробане комунистичке калупе ко којима ни црви у Црној Гори не могу да се размножавају и спавају заједно уколико за то не траже дозволу Београда! Рекло би се да Радоман и ДПС портали желе да мобилишу и револуционишу такозвано суверенистичко бирачко тијело и да их на вријеме упозоре да осим Мила нема за когу другог да гласају, јер све остали су вам српски кетмани и мимикрије!

Уколико је то намјера Радомана и ДПС медија онда нека им је срећно и нека дувају колико хоће у Милова и ДПС једра и спашавају његов плутајући политички брод, али нека оставе друге барке да слободно крмане по узбурканом домаћем политичком океану. Једна барка чији су веслачи „Вијести“ и УРА засигурно не плови српским водама, а за ову чији је капетан предсједник скупштине уопште ми није јасно куда плови његов брод, односно његова мала, али са тенденцијом увећавања, барка. Нијесам сигуран и да капетан и остали веслачи на тој барци знају куда иду!

ПС: Читам да је будући црногорски амбасадор у Вашингтону Милка Тадић-Мијовић. Уколико њој на главу ставите шајкачу, а на ноге опанке и опашете је јелеком и осталом ношњом, онда сам ја лично Фидел Кастро! А лично сам можда и Роналд Реган уколико она у Америци буде радила за српске интересе. За антисрпке гарант!

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -