Tuesday, June 15, 2021
Home KOLUMNE Ујутро шампањац са Милом, поподне рујно вино са Владиком

Ујутро шампањац са Милом, поподне рујно вино са Владиком

- Advertisement -

Пише: Иван Милошевић (Srpska24)

Чудо су ови политичари, а посебно ови што су се у озбиљним годинама укључили у политику. У року од само десет сати промијене и засједну за чак три стола и то са различитим столњацима, промућкају више гарнитура ортака за по једно пиће и то зачине добрим печењем. Док би обичном човјеку и један сто био довољан за читав дан, па и дуже, политичарима за све то онако успут треба неких десетак сати. Чудо су ови политичари, чудо, а посебно ови што су у политици тек годину дана!

Нека ми замјери ко шта хоће, али ми некако не иде и срамота ме људи који су јутро почели са шампањцем у друштву Мила, а увече су пили рујно вино са митрополитом Јоаникијем! Рећи ће да се тако мора, шта ћеш, политичари не бирају саговорнике, морају са свима да разговарају да би обичним људима било боље. Мени лично ништа није боље од тога, напротив, мука ми је! Међутим, то је вјероватно мој проблем! 

Не бих да звоцам, јер је Митрополија црногорско приморска добила свог достојног митрополита, што треба прославити и помолити се да Бог Јоаникију да довољно снаге да помири овај завађени народ и залијечи његове ране. Митрополит Јоаникије је то покушао чим је дошао у Подгорицу и на вечери окупио љуто завађене политичке лидере. Окупио је око себе и Здравка и Алексу и Андрију и Милана и Весну и Јелену! Сви су били за једним столом и ваља се надати да ће тако бити и даље, односно да ће се ова пољуљана владајућа коалиција помирити међусобно и кренути да заједнички праве нормално друштво у Црној Гори, наравно, без ДПС-а! Једва чекам јутрошње изјаве политичара, посебно ових из владајуће коалиције, а посебно једног који има највише година, али најмање политичког стажа. Чујем да је тражио и да му се опрости уколико је нешто згријешио – ваљало би да јавно саопшти зашто га гризе савјест!

Нећу да вјерујем да ће након синоћње вечери код митрополита Јоаникија, данас све кренути као што је било претходних дана. Свађе, тешка оптуживања, одлазак за неке, а заобилажење неких столова и мијењање столњака… Уколико се наставе препуцавања због којих је обичним људима мука, биће онда јасно да политичари мијењају и за неке столове долазе, а за неке не долазе, само да би сабрали политичке поене и искористили за себе повољне околности и злоупотријебили ортаке за столом! 

ПС. Баш бих волио да знам како се осјећа човјека када ујутру пије шампањац са Милом, а увече испија рујно вино са митрополитом Јоаникијем. Може ли да се тако брзо заборави шампањац због вина, има ли вино након првог шампањца исти укус као да није било ранијег шампањца и бриди ли људима нешто у устима од тога или је све исто, а нијансе су небитне. Лијепо би било да то објасне обичном народу они који ујутру пију шампањац са Милом, а увече вино са митрополитим.

Још један ПС. Уколико се добро сјећам прије више од 30 година тадашњег митрополита Амфилохија у Подгорици је сачекала шака људи. Уколико се, такође, не варам, митрополит Амфилохије је у Подгорицу дошао возом. Јуче на хиљаде вјерника дочекало је митрополита Јоаникија! Нека је покој души и цартво небеско митрополиту Амфилохију!

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -