Monday, August 2, 2021
Home CRNA GORA I Raduloviću kao DPS-u Beograd kriv za sve: "Negativna retorika Srbije nije...

I Raduloviću kao DPS-u Beograd kriv za sve: “Negativna retorika Srbije nije u duhu dobrosusjedskih odnosa”

- Advertisement -

Sve učestalija negativna retorika Srbije nije u duhu dobrosusjedskih odnosa, a bilo kakvo “prisvajanje” 30 odsto crnogorskih građana neprimjereno je i moglo bi se protumačiti kao miješanje u unutrašnje stvari jedne suverene države, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Iz tog resora ukazali su da zabrinjavaju retorika i medijski navodi koji su od samog početka mandata nove Vlade usmjereni protiv premijera Zdravka Krivokapića i Vlade na čijem je čelu.

U tome je, kako ističu, učestvovao i sami državni vrh Srbije.

“Crna Gora je za jedno od ključnih utemeljenja svoje vanjske politike opredijelila dobrosusjedsku i regionalnu saradnju. To je, imajući u vidu veličinu naše države, kao i geografski prostor, nacionalni interes svih njenih građana koji prevazilazi okvir mandata bilo koje Vlade i predstavlja dugotrajan cilj kojem sve političke partije i akteri treba da teže. Nakon uspostavljanja nove Vlade, kao jedan od naših prioriteta definisali smo potrebu za poboljšanjem odnosa sa svim susjedima, posebno sa Srbijom – o čemu govori iskrena želja premijera Krivokapića da što skorije ugosti premijerku Anu Brnabić, poziv u prvoj nedjelji mandata ministra Radulovića upućen ministru Selakoviću, kao i brojne posjete naših ministara Republici Srbiji. Ipak, nemoguće je zatvarati oči pred zabrinjavajućom retorikom i medijskim navodima koji su od samog početka usmjereni protiv premijera Krivokapića i Vlade Crne Gore. U tome je učestvovao sami državni vrh R. Srbije, koristeći neprimjeren rječnik poput ‘mlakonja’, ministri u njihovoj Vladi, kao i nižerazredni funkcioneri SNS, koji se na dnevnoj osnovi služe terminologijom koja apsolutno ne priliči duhu dobrosusjedstva”, navodi se, između ostalog u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ovakvim porukama MVP, potvrđuje se utisak javnosti da ovaj resor nastavlja politiku koju su vodili prethodni šefovi spoljnje politike čiji je službenik bio i aktuelni ministar Đorđe Radulović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -