Tuesday, June 15, 2021
Home NOVOSTI Obustavljen krivični postupak protiv Miga

Obustavljen krivični postupak protiv Miga

- Advertisement -

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Podgorici je obustavilo je krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u slučaju “Koverta” za krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu.

Odluku je u ponovnom postupku kontrole optužnice Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), donijelo vijeće kojim je predsjedavao sudija Radomir Ivanović, a čiji su članovi Branka Bošković i Sonja Cvjetićanin Ognjenović.

-Po stavu ovog suda, u odnosu na optuženog Slavoljuba Stijepovića, SDT nije pribavilo niti prikupilo niti ponudilo sudu nijedan valjani dokaz koji bi bio na stepenu osnovane sumnje da je okrivljeni Stijepović počinio krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu, a koju činjenicu sud mora cijeniti u postupku kontrole optužnice -navodi se u obrazloženju odluke vojeća kojim predsjedava sudija Ivanović.

Vijeće pojašnjava i da nijedan od saslušanih svjedoka u istrazi, okrivljenog Stijepovića ne dovodi na jasan i nedvosmislen način u vezu sa krivičnim djelom pranja novca, koji je navodno stečen kriminalnom djelatnošću, a djelo izvršeno putem konverzije dolara u eure u Atlas banci.

Ističu da niko od svjedoka u istrazi nije posvjedočio “da je optuženi Stijepović učestvovao u konverziji novca ili da je prikrio činjenice o prirodi, izvoru, kretanju, raspolaganju ili vlasništvu novca, ili činjenice da je taj novac stečen krivičnim djelom , da je znao ili mogao znati da je takav novac stečen krivičnim djelom ili da je prikrivao porijeklo novca”.

Vijeće podgoričkog Višeg suda je početkom marta obustavilo krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi ,,Koverta“ optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, dok je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića i zaposlenika u Atlas banci zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranje novca.

Optužnica je, osim protiv Kneževića, potvrđena i protiv Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Knežević, zbog istog krivičnog djela i pranja novca u saizvršilaštvu. Međutim Apelacioni sud je uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva i ukinuo dio rješenja u odnosu na Slavoljuba Stijepovića I vratio predmet Višem sudu na ponovno odlučivanje.

IZVOR: POBJEDA

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -