Tuesday, June 15, 2021
Home NOVOSTI Царевић: Будва у пламену пакла, Здравка нигдје!

Царевић: Будва у пламену пакла, Здравка нигдје!

- Advertisement -
Предсједник Општине Будва Марко Царевић казао је на сједници Скупштине Општине Будва да га забрињава што са Владом Црне Горе нису имали ни трећину контаката у односу са претходном и питао зашто предсједник Владе Здравко Кривокапић није имао времена да посјети Будву која гори у пламену пакла.
СО Будва је данас на хитно заказаној сједници већином гласова донијела Одлуку о ангажовању правних заступника за поступак међународне арбитраже у спору који њемачко аустријски концерн WТЕ/ЕВН води против локалне управе, који је предложио градоначелник Царевић.
Царевић је казао да му није ни на крај памети да политизује причу.
Овај период који се тиче ангажовања адвоката Родића и Бојића, када се процес водио пред домаћим судовима. Знате да је у октобру , новембру најављено да ће кренути са међународном арбитражом и да је став Скупштине био да се оснажи правни тим. Није ми био проблем да донесем одлуку о ангажовању адвоката, доносио сам и много теже одлуке, али сам цијенио да треба да се упознају грађани преко парламента.
Ми желимо да будемо побједници у овом спору. Оно што ме забрињава је да са нашом Владом за коју смо се борили, нијесмо имали ни трећину контакта у односу са оном претходном. У овај спор треба да се укључи премијер Здравко Кривокапић и министар финансија. Зашто није премијер имао времена, а долазио у сусједне општине, да посјети Будву која гори у паклу проблема, казао је Царевић и нагласио да то види као политичку причу јер Кривокапић и поред ургенција које је послао избјегава да се сретне.
Наглашава да се овакви проблеми остављају ДФ да рјешавају и то види као политизацију.
Нисмо се још срели да попричамо, једино што смо од нове Владе добили допис да морамо да вратимо оних 29 милиона евра, које је претходна Влада дала Њемцима. Оно што је важно због грађана да знају да смо ми предузели правно све што треба и да немамо подршку Владе. Ја преузимам сву одговорност на себе, али је потребно да изаберемо тим побједника, како би успјели у овом судском процесу, поручио је Царевић.
- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -