Tuesday, June 15, 2021
Home KOLUMNE Izliv vlasti na mozak

Izliv vlasti na mozak

- Advertisement -

Piše: Bećir Vuković

U “Novim duševnim bolestima” Julije Kristeve, može se naći ponešto za svakoga, ali nećemo naći dijagnozu za paracrkvenog Zdravka Krivokapića, sem da je dobio – izliv vlasti na mozak.

Mislilo se da veći – izliv vlasti na mozak – Crna Gora neće doživjeti poslije Mila Đukanovića. Ali, ne lezi vraže, Zdravko Krivokapić ga stiže…

Čak je i beogradska žuta štampa bila zatečena nastupom i postupkom ovog paracrkvenog lica, koje noću zabasa u Patrijaršijski dvor, samo iz jednog razloga: da kaže da stiže da slaže.

– Vaša, Svetosti, došao sam da Vas slažem..!

Čak i ona – najžuća štampa – koja se bavi silikonima i tetovažama estradnih umjetnica sa magistrala, ostala je nijema pred zahtjevom paracrkvenog lica upućenog Svetom arhijerejskom Saboru Srpske crkve.

Doći u Patrijaršijski dvor, i u brk reći Patrijarhu kako da Crkva bira mitropolita crnogorskog, nije se desilo od kad je zazvonilo zvono Ivanovo.

Paracrkveno lice došlo u crkvu da ucjenjuje, i laže Patrijarha i vladike.

Takavo lice više ne bi smjelo ni pod lipu u porti priviriti.

Paracrkveni Krivokapić pokušao je da izvrši – državni udar na crkvu.

Prvi pokušaj državnog udara na svetinje – djelo je ateiste Đukanovića, pokušaj drugog državnog udara na svetinje – djelo je paracrkvenog Krivokapića.

U pratnji paracrkvenog Krivokapića bili su i dvojica – apostola iz vlade.

A, gdje je bio odsjeo njihov gazda – duvanski bos – ni stooka žuta štampa nije otkrila logu.

Zašto paracrkveni Krivokapić nije telefonisao, i predložio kako da Sveti arhijerejski sabor SPC bira mitropolita, nego, noću, preko nebesa zapoteže toliki put.

Da li je paracrkveni Krivokapić znao da je u toku pomračenje Mjeseca. Ili je Mjesec pomračio i paracrkvenog, i crnogorske apostole.

(Krivokapić je u Beograd otperjao avionom, a trebalo je da se vrati vozom, i to drugim razredom, bez bifea.)

Opšta dijagnoza koja kruži po vjerujućem srpskom narodu u Crnoj Gori – od usta do usta – uopozorava: što prije kultarisati se sagraila.

Miči sagraila koji i vladike ugoni u laž.

Oglasili se i Bečić iz Bečića, i Abazović sa Ade..!

Ali, ostali su – nedorečeni. Ako u nastavku – državnog udara na crkvu – promumucaju, da budući mitropolit treba da potpiše Temeljni ugovor, onda su zajedno sa paracrkvenim Krivokapićem na istom poslu: na očuvanju djela ateiste Mila Đukanovića.

Istovremeno, to bi bio prvi dokument koji bi bio – važan – u realizovanju odvajanja Mitropolije crnogorsko – primorske od Srpske crkve, u pokušaju stvaranja – pravoslavne mitropolije primorskih zemalja. Naravno, bez onoga – srpska – koje je i sama mitropolija koliko do juče pažljivo izbjegavala..!

Uostalom, zar Episkopski savjet, ipak, ne pokriva nekakvu novu geografiju: Crnu Goru, Hercegovinu, Rašku, Kosovo…

Kad se – državni udar na crkvu – desio u Ukrajini, svakome je bilo jasno šta je po srijedi. Svako je bez pomumumuckivanja pravilno i tečno pročitao, ko stoji iza državnog udara na crkvu.

Dabome, stoji jedan jedini svetski policajac, kako ga je krstio DŽordž Orvel.

Šef mafije davno je obučio, i nacrtao paracrkvenom Krivokapuću kako da se ponaša.

Ili je glavni duvanski bos obrusio paracrkvenom – ako hoćeš da ostaneš u poslu – slomi olovku preko koljena, i ništa ne potpisuj…

Samo idiot može da predloži Patrijarhu da dođe na Cetinje na potpisivanje Temeljnog ugovora, gdje bi ga čekalo stotine komita i stotine najvulgarnijih transparenata, i hiljade kamenica…

Lažna država Kosovo je kamen o vratu srpskom narodu, i Srpskoj crkvi.

Da li je Crna Gora drugi kamen o vratu…

Nije davno bilo kad je zabranjivano Patrijarhu Irineju da dođe u Crnu Goru, da bi njegovog naslednika u brk lagali. Da ne pominjemo čime su sve nazivali Patrijarha Irineja baš oni koji su mu ljubili ruku. Što je mnogo mnogo je, pa i ako je od crnogorske tanjevine..!

Smijem reći da je vladici Joanikiju danas sve jasno – jasnije nego juče – i da tek danas jasnije vidi – ko je ko – u Crnoj Gori.

I Hristos je na kraju vidio ko ga je izdao. Tako je i vladika Joanikije tek danas upoznao onoga koji laže – koji mu se lažno predstavljao.

Kad je jedno paracrkveno lice koje se smucalo oko crkve, pitalo Simeona Dajbabskog, koga bi voleo da vidi na čelu crkve, Simeon mu je odgovorio:”Idi od mene, kušaču..”

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -