Tuesday, June 15, 2021
Home NOVOSTI Mještani Risna najavili proteste zbog smjene dr Vlada Popovića!

Mještani Risna najavili proteste zbog smjene dr Vlada Popovića!

- Advertisement -

Direktor Specijalne bolnice u Risnu Vlado Popović najvjerovatnije će biti smijenjen naredne sedmice zbog navodnih nepravilnosti u toj ustanovi, ali i oglušivanja o odluke Kriznog medicinskog štaba i Ministarstva zdravlja.

Kao jedan od razloga biće naveden slučaj navodnog neprijavljivanja smrti mladića iz Berana policiji ili tužilaštvu. Vijesti su pozivajući se na neimenovane izvore iz Ministarstva zdravlja prenijele da je  menadžment specijalne bolnice “Vaso Ćuković” odbijao da primi u tu ustanovu operisane pacijente i nadzire ih, pa su navodno morali da budu smješteni u Kliničkom centru.

Isti dnevnik prenio je, takođe pozivajući se na nezvanične izvore iz Ministarstva zdravlja,da je menadžment prije nekoliko mjeseci operisanog pacijenta uputio u Opštu bolnicu Berane, gdje ne postoji odjeljenje neurohirurgije i specijalista te grane medicine.

Specijalna bolnica u Risnu je ustanova koja pokriva najveći dio neurohirurgije i ortopedije u Crnoj Gori a Vlado Popović prepoznat godinama kao jedan od najboljih stručnjaka u ovoj oblasti.

Reagujući ne spekulacije o neprijavljivanju smrti pacijenta Popović je naveo da “nije praksa da se u slučaju smrti pacijenta obavještava Ministarstvo zdravlja, a u vezi sa propustima dežurne službe da se pismeno obavijesti i policija (bez obzira što se radilo o kasnim satima prvog dana vikenda) u bolnici je pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti”.

Mještani Risna blokiraće danas raskrsnicu koja vodi do specijalne bolnice, u znak protesta protiv najavljene smjene Vlada Popovića.

Podsjetimo, naš Vlado je jedan od najboljih evropskih i svjetskih stručnjaka iz oblasti neurohirurgije. Dužni smo svi koji smo u mogućnosti da sjutra izađemo na ulicu i damo podršku dr Vladu Popoviću. Pravda za Vlada“, objavila je na društvenim mrežama Socijalistička narodna partija (SNP) Kotor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -