Tuesday, June 15, 2021
Home NOVOSTI Drugosrbijanski mediji "mute vodu" dezinformacijom da je Vladika Joanikije izabran za mitropolita

Drugosrbijanski mediji “mute vodu” dezinformacijom da je Vladika Joanikije izabran za mitropolita

- Advertisement -

Portal Borba prenio je da društvenim mrežama prostrujala lažna informacija da je Vladika Joanikije izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog, uprkos tome što Sabor Srpske pravoslavne crkve još nije donio odluku.

Vijest o izboru Vladike Joanikija za mitropolita prenio je portal Nova S, naklonjen dijelu srpske opozicije i dijelu crnogorske izvršne vlasti, koji je odmah nakon parlamentarnih izbora prošle godine objavio eksluzivni intervju sa Milom Đukanovićem. Nova S dio je koncerna čiji su mediji osvjedočeni “prijatelji” Srbije, srpskog naroda i SPC N1 i dnevnik Danas.

Dezinformacijom o izboru mitropolita, nanijeta je direktna šteta Srpskoj pravoslavnoj crkvi, patrijarhu Porfiriju i vladici Joanikiju, prenosi Borba dodajući potvrdu izvora iz SPC da će zvanično biti objavljeno kada mitropolit bude izabran.

Očekuje se izbor mitropolita crnogorsko-primorskog i episkopa u pojedinim eparhijama, ali to nije jedina tačka dnevnog reda, ovogodišnjeg redovnog Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve, navodi Borba.

Sjednica Sabora počela je jutros, a planirano je da traje i do petka, ako se danas i sjutra ne obrade sve planirane tačke dnevnog reda.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -