Monday, August 2, 2021
Home NOVOSTI BLAMAŽA: Ni slova o torturi policije u Sekulovićevom izvještaju!

BLAMAŽA: Ni slova o torturi policije u Sekulovićevom izvještaju!

- Advertisement -

Na dnevnom redu crnogorskog Parlamenta juče je bio Izvještaj primene Zakona o javnim okupljanjima u 2020. godini.

Sadržajem izvještaja nezadovoljni su u Demokratskom frontu gdje navode da su u njemu navedene neistine, te da nema ni slova o tome da je lani u više navrata nad građanima i sveštenstvom primijenjena tortura policije. Ipak, ministar policije Sergej Sekulović navodi da je izvještaj rađen po uzoru na prethodne, te da su u tom resoru hteli da ispoštuju zakonski rok za njegovo podnošenje.

– Na veoma čudan način je u izvještaju opisan događaj u Budvi gdje su građani branili izbornu volju. Jasno je da se u junu nije desilo onako kako piše u izvještaju Centra bezbjednosti. Svi su mogli da vide da građani nisu bili izazivači nereda, kao i da su upravo građani bili prebijani, šikanirani, trovani, hapšeni, a da je sa druge strane bila gola sila i policijska hunta. Moramo se sjetiti i hapšenja vladika – kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović, navodeći da izvještaj ne zaslužuje da bude usvojen.

Vladimir Martinović ispred Demokrata kazao je da je čitajući izvještaj shvatio da se policija ima malo čime pohvaliti do dolaska novog ministra. Kao propuste policije u prošloj godini Martinović takođe navodi događaje iz Budve i Nikšića, gdje su kako kaže, funkcioneri te partije i koalicionih partnera, ali i građani doživljavali torturu policije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -