Sunday, August 1, 2021
Home NOVOSTI Odblokiran put u Andrijevici: „Crkva nema ništa sa protestom, hoćemo da razgovaramo...

Odblokiran put u Andrijevici: „Crkva nema ništa sa protestom, hoćemo da razgovaramo sa Brđaninom“

- Advertisement -

Regionalni put Berane – Andrijevica – Plav odblokiran je danas poslije 18 časova.

Veća grupa građana Andrijevice ranije je blokirala oko 15 sati regionalni put u centru tog grada.

Oni su protestovali ispred zgrade policije zbog sinoćnjeg paljenja i jutrošnjeg demoliranja automobila u Andrijevici, tražeći sigurnost.

Oni su poručili da je u pitanju građanski protest i da crkva nema sa tim ništa.

Građani su zahtijevali da im se obrati neko od visokih policijskih zvaničnika, pozivajući čak i v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

„Mi imamo pravo na ovo i čekamo direktora policije da pričamo sa njim“, naveli su građani tokom blokade.

Iz policije su građanima poručili da se sprovodi kriminalistička obrada i da će o svemu biti blagovremeno obaviješteni.

Kolone automobila zbog blokade su bile duge kilometrima.

Sinoć je oko 21 sat u Andrijevici zapaljen automobil vlasnika Čeda Jelića, dok je jutros u selu Gračanica u Andrijevici osvanuo demoliran automobil Perice Perovića, na kojem je navodno ostavljena poruka “ovo je Montenegro”.

Zapaljen automobil u Andrijevici, drugi demoliran

Sinoć oko 21 sat u Andrijevici je zapaljen automobil vlasnika Čeda Jelića, dok je jutros u selu Gračanica u Andrijevici osvanuo demoliran automobil Perice Perovića, na kojem je navodno ostavljena poruka “ovo je Montenegro”.

Za „Berane online“ je iz beranske policije nezvanično rečeno da je zbog paljenja Jelićevog automobila privedeno više osoba i da se radi na rasvjetljavanju slučaja.

Perica Perović iz Andrijevice kazao je „Vijestima“ da je automobil njegovog sina sinoć demoliran i da su na njemu ispisani uvrjedljivi grafiti, koji, kako tvrdi, jasno ukazuju da je napad politički motivisan.

„Slomljena su oba vjetrobranska stakla, retrovizori, izbušene sve četiri gume i ispisani grafiti. Uvrjedljivi. Na haubi je napisano: ‘Perice p**i ga, ovo je MNE’, a na krovu ‘Milo je jedan’. Na svakom dijelu limarije napisano je slovo M“, kazao je on.

Perović tvrdi da taj napad ima veze sa njihovim učešćem na litijama, ali da je siguran da je glavni motiv slava Nove srpske demokratije na kojoj je prije par dana bio domaćin. „Prije nekoliko dana bio sam domacin slave Nove srpske demokratije, mislim da je to glavni motiv, jer sam sa svima u dobrim odnosima, gledam da pomognem koliko mogu. Grafiti jasno ukazuju da je to motiv“, kazao je on.

Prije nekoliko mjeseci u Andrijevici je zapaljen i automobil Milije Asanovića.

Sva tri vlasnika automobila tvrde da je napad na njihovu imovinu motivisan njihovim učešćem na litijama, koje su održavane prošle godine u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Policija OB Andrijevica i CB Berane se ovim povodom nije zvanično oglašavala.

IZVOR: BERANE ONLINE

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -