Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Spajić: Na putu smo da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom

Spajić: Na putu smo da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom

- Advertisement -

Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, za prvih 100 dana pokazana je odgovornost, došlo se do značajnih ušteda, a da nisu smanjene plate, penzije, kapitalni budžet, subvencije za privredu, ni socijalna davanja, poručio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On je u video kampanji “Potpisujem”, koju povodom 100 dana rada realizuje Vlada Crne Gore, kazao da je glavni zadatak tog ministarstva i cijele Vlade bolji kvalitet života svih građana.

Zdrave javne finansije su osnov zdrave države, a za samo 100 dana pokazali smo na djelu da donosimo građanima sigurnost.  Emitovali smo 750 milona eura obveznica i nismo dozvolili da Crna Gora bankrotira”, poručio je Spajić.

Dodao je da je dokumentacija o tome potpuno javna i dostupna svima.

Ovo je čist posao za dobro građana i sproveden na zakonit način”, kazao je Spajić.

Već se, kako je istakao, došlo do smanjenja javne potrošnje za čitavih 170 miliona eura ili osam odsto čitavog budžeta.

“Takav budžet ćemo predložiti – to je nevjerovatan uspjeh ove vlade. Pokazali smo odgovornost, imaćemo prvi put punu primjenu programskog budžeta – da se zna gdje i kako se troši svaki cent.  Došli smo do značajnih ušteda, a nismo smanjili plate, penzije, ni kapitalni budžet, a ni subvencije za privredu, ni socijalna davanja”, istakao je Spajić.

Novac poreskih obveznika biće usmjeren na esecijalne, a ne na trivijalne i nepotrebne stvari.

Vraćamo dječji dodatak, povećavamo minimalnu zaradu. Uveliko radimo na tome da Crnu Goru učinimo državom socijalne pravde. Osnovali smo nacionalnog avio prevoznika. ToMontenegro će biti održiv na tržišnim principima. Zapošljavamo ljude sa stručnim referencama i biće dostojan ambasador države u svijetu”, rekao je Spajić.

Pokrenut je, kako je kazao, talas povratka mladih i intelektualnog potencijala iz inostranstva i “uz domaću pamet gradimo bolju budućnost države”.

Borimo se i da privredi bude bolje. U prvom paketu mjera je oko 165 miliona eura podrške, a  svaki peti građanin je dobio jednokratnu pomoć. Ovo su rezultati Ministarstva finansija i socijalnog staranja za samo 100 dana, ali svjedoče da smo na putu da Crnu Goru učinimo boljom, pravednijom i bogatijom”, poruka je Spajića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -