Sunday, August 1, 2021
Home CRNA GORA Episkop Joanikije: Za Crnu Goru podrška međunarodna podrška je jako važna!

Episkop Joanikije: Za Crnu Goru podrška međunarodna podrška je jako važna!

- Advertisement -

U vremenu poslije značajnih promjena u Crnoj Gori koje su se dogodile voljom naroda mnogo je važno za našu državu da ima podršku međunarodne zajednice, poručio je episkop budimljansko-niksicki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije.

Volio bih da je u toj zajednici svi prepoznaju kao dostojanstvenu i civilizovanu zemlju”, kazao je vladika Joanikije, nakon odluke dijela parlamentarne većine da na kratko odloži zahtjev za izmjenu tužilačkih zakona nakon poruka iz Evropske komisije.

Poslanički klub Demokratskog fronta (DF) izjavio je radnije danas da neće učestvovati u izjašnjavanjima o nijednom propisu dok se tužilački zakoni ne vrate na dnevni red.

Poslanici Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA, SNP, Demosa, Prave Crne Gore i Civisa odustali su od zahtjeva za vanredno zasijedanje Skupštine 18. februara.

Na toj sjednici trebalo je da se razmatra Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu i Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju.

Premijer Zdravko Krivokapić upozorio je parlamentarnu većinu da bi izglasavanje tužilačkih zakona značilo da je Crna Gora “prešla crvenu liniju” u pregovorima sa Evropskom unijom

- Advertisement -
- Advertisement -

Pratite nas

16,985FansLike
2,458FollowersFollow
61,453SubscribersSubscribe

Morate pročitati

- Advertisement -

Pročitajte još

- Advertisement -